J19-landslaget er på plass i Ungarn der de skal spille EM-kvalifisering den neste uka. 

Nåværende Kolbotn- og tidligere Fart-spiller Marit Bratberg Lund spilte venstre back, og fikk samtlige 90 minutter på banen i åpningskampen mot Sveits.

Tuva Hansen og Nora Eide Lie scoret målene for Norge i 2-2-kampen.

- Alt i alt en god kamp av oss der vi var det beste laget i de første 75 minuttene. Det var mye bra spill og den foreløpige tellingen viser åtte målsjanser. Vi hadde god kontroll i store deler av kampen, men uttellingen var ikke god nok, sier landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no.

Åpen gruppe

Den andre kampen i Norges gruppe, Russland - Ungarn, endte 1-1. 

- Kampene i dag viser at denne gruppa er helt åpen. Jeg har ikke sett den andre kampen og vet ikke hvordan kampbildet var der, men alt tyder på at det blir tett og jevnt hele uka. Vi har noen spennende dager foran oss og vi har fortsatt alle muligheter, sier Lexerød.

Mål om EM

De seks gruppevinnerne fra eliterunden er EM-klare sammen med vertslandet Slovakia. I tillegg går det toer-laget med best resultater mot lag nummer én og tre i gruppa videre. Sluttspillet spilles i Slovakia fra 19. til 31. juli.

Sveits, Russland og Ungarn er lagene Norge må slå for å komme til sluttspillet til sommeren.

- Målet er å kvalifisere seg til EM. Det bestemte jentene seg for tidlig. For å nå det målet bør vi vinne gruppa. En av seks toer-lag går også videre, men vi vil ikke være avhengige av andre lag. Vi går for gruppeseier, sier landslagstrene Lexerød.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.