Ordfører Einar Busterud er forundret over den lange ventetiden.

– Når Eidsiva leverer energi, så er det deres jobb å holde leveransen oppe. Jeg lurer på om det hadde vært samme tidsaspektet hvis det hadde vært en boligblokk. Det er litt forunderlig at det tar så lang tid, sier Busterud.

Terje Ruud Karlsen i Eidsiva forklarer hva som har skjedd på Børstad.

– Problemet ligger i kuldesentralen, og det er varmeveksleren som er blitt ødelagt. Det er en spesialdel som ble designet spesielt til Børstad, så det finnes ikke deler på lager. Den må da lages på ny, og det er lagt inn en hasterordre på den delen.

Karlsen forklarer at delen skal komme i løpet av uke sju, og at Børstad skal være klar med undervarme i slutten av den uka, altså om to uker. I mellomtiden skal det brukes kjemikaliet CMA på banen, slik at banen kan brukes uten undervarme, men den blir da noe glattere og hardere.

Skifter kuldesentralen

Nå har Eidsiva satt i verk tiltak for at problemet ikke skal oppstå igjen.

– Nå skal vi skifte hele kuldesentralen, så det blir en standardmodell. Da får vi deler som er hyllevarer, og det blir lettere å fikse neste gang. Vi beklager på det sterkeste det som har skjedd. Vi og leverandøren gjør alt vi kan for å prøve å fikse det. Det er svært sjelden at den delen går i stykker, så vi har rett og slett vært uheldige. Nå skal vi jobbe natt og dag for å fikse det. Det er ikke noe vi kunne gjort for å få ordnet det raskere, avslutter Karlsen.

Rune Stenberg i HIL, som har ansvaret for banen, sier følgende.

– Det er sånt som kan skje. De lagene som leier banen nå betaler sommerpris, og vi har gitt beskjed at banen med CMA ikke er 100 prosent. Men vi er godt fornøyd med at Eidsiva svinger seg rundt og fikser det så fort.

– Vi skal klare oss

Styremedlem i HamKam Fotball, Kai Kristiansen, sier at det ikke er optimalt.

– Vi trener på Børstad fredag. Neste uke er det spådd kaldere og snø, og da må vi se hva vi gjør. For oss på A-laget er vi glade for at det blir fikset såpass fort. Det er ikke optimalt, men jeg tror vi skal fikse det. Vi har en nødløsning på Løten to ganger neste uke, så vi skal klare oss, sier Kai Kristiansen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00