Mandag sparkes Bondeligaen i gang og du har muligheten til å bevitne godbiter som Lillehammer – Ottestad, HamKam 2 – Rælingen (spilles tirsdag) og lokaloppgjøret Storhamar – Moelven.

Brumunddal fikk mye pepper for angivelig å ha lønnet spillerne sine. Hvis så var tilfelle ser det ut til at det høstet frukter for klubben mellom Hamar og Lillehammer. Dala har forlatt det gode selskap til fordel for lange og nitriste bussturer på kryss og tvers av det norske land. De rykket opp på en overbevisende måte og snøt det som trolig blir årets klare avdelingsvinner, LSK 2, for opprykket. I år får kanskje NFFs Are Hokstad viljen sin. Fire nyopprykkede lag i Gran, Grue, Moelven og Rælingen mot null ned fra 2.divisjon gjør at jeg tror at romerikingene klarer å ta steget i år.

Sammen med Dala er også Fart borte fra Bondeligaen. De forsvant hver sin vei på en nesten like overbevisende måte. 

Moelven

Som låret til Øystein Strekk Storli, kommer Moelven tilbake som en gammel ubehagelig kjenning. For all del, morsomt med storbyen Moelv, men de kan bli irriterende gode i år.  Med Bjerke tilbake som styreleder, daglig leder, spillerutvikler, kiosksjef og midtbanegeneral vil dette laget kunne bite godt fra seg. Som vanlig er det skader på nøkkelspilleresom er Moelvens akilles. Det blir viktig at Bjerke, Bjørke og Andsjøn får så mange minutter som mulig. De har etter det jeg har fått med meg variert noe i sin prestasjon i vinter. Fra å slå Ottestad komfortabelt til å ryke i cupen mot 4 divisjonslaget Toten. Det blir spennende å se Adrian Bøverdalen gjennom sesongen. Han har ekstreme ferdigheter i form av hurtighet som svært få klarer å matche. Dessverre for Moelven har han en tendens til å få føling både i lungene og resten av kroppen. Vi håper at Bøvis klarer å holde toppnivået inne i hele år. Hvis Moelven kan mønstre i nærheten av de beste elleve i hver kamp kan de absolutt være med helt inn. Det store spørsmålet som sikkert Gjerdalen også kverner på er hvordan de skal heve bunnivået sitt. One to watch: Lars Brotangen. God fysikk og slepen teknikk.

Storhamar

Hva nå, Rogern? Ertsås, Schjerve og Haugen definitivt borte. Aleksander Bakken lever det glade liv over dammen. Jeg må innrømme at jeg ikke kjenner til hva som har blitt gjort i vinter annet enn at de tapte 2-1 mot Moelven i en treningskamp, og at de tapte knepent for Hauerseter i cupen. Storhamar var av mange spådd som en klar nedrykkskandidat før sesongen i fjor. De samme er de hos meg i år. Roger Andersen, ved roret, motbeviste det sammen med gjengen fra dollaråsen. Den evigunge Stig Haug og Mats Sæther blir viktige for Storhamar i år. De kommer trolig til å måtte hjelpe Joachim Burgern Svendsberget, som for øvrig knasker på sitt livs gulrot i Drammen hos de regjerende seriemesterne. For meg er det mange nye navn på blokka og det blir spennende å se om de kan motbevise meg igjen. One to watch: Valentin Blaka har kanskje det lille ekstra i fart og uforutsigbarhet.

HamKam 2

De nestbeste i Hamarkameratene vil alltid bli styrt av hvor i landet Skogheims gutter ligger. Skogheim har en tynn stall i år og har hentet inn usikre kort i Juliusson og Fofanah. Unggutta skal etter det jeg har forstått spille både interkrets og 3. divisjon. Tro det eller ei, jeg spilte faktisk to kamper i uka da jeg var i samme situasjon og det medfører nesten like mange minus som pluss. Reiseveien er dog ikke så lang i Bondeligaen, men tøffe økter i tillegg til kamper kan føre til overbelastning og skader selv hos toppidrettsutøvere. Et annet spørsmål er hvordan kommer Skogen til å forvalte de som ikke starter i 1.divisjon? De kommer helt sikkert til å være med, men samtidig er troppen til HamKam radmager, slik at skader fort kan komme i veien og tvinge HK2 til å stille uvanlig ungt. Alltid vanskelig å si med disse lagene, men man kan kanskje anta at Bekkevold ikke kommer til å starte alle 1. divisjonskampene slik at han fortsatt kan skaffe de grønnhvite straffer i 3 divisjon. Ungespillere som Holst, Strand Osmo og Wirstad blir bærebjelker. Det kan fort bli tøft ettersom de knapt er 50 år til sammen. One to watch: Christian Wirstad har god fysikk og kapasitet. Får helt sikkert muligheten i 1. divisjon i løpet av året.

Ottestad

To midtstoppere og en midtbanehøvding sitter godt plantet i Oslo. Berge, Midtun og Skogsrud har vært en viktig faktor i Ottestad de siste årene og Oilers kommerhelt klart til å merke fraværet deres. I flere av årets treningskamper har det vært mange nye navn. Steinar Libekk og Atle Tronsmoen har kommet inn fra HamKam. Libekk blir en av to nye stoppere og byr på meget god fart og fysikk. I tillegg kan han skimte med å være Hamars bruneste året rundt. Torgersen og Nerheim var begge aktuelle for 2. divisjonsklubbenene Brumunddal og Elverum, men valgte, heldigvis for Ottestad, å bli værende. Ottestad har ikke overbevist all verden i treningskampene, men har gjort jobben i de kampene som har vært viktige i år, mot henholdsvis Fart og Toten i cupen. Ole Marius Hansen har meldt sin ankomst og vil fortsatt være en av de aller beste i dette laget, kanskje til og med i Bondeligaen. I tillegg har kongen av poker, Øystein Stai, kommet tilbake. Jeg er spent på å se hvor mange mål han og Svare og Berg-kompanjong Mattis Nerheim klarer å generere. Denne duoen er trolig Bondeligaens farligste både på gress og på disco. One to watch: Ole Marius Hansen er tilbake etter et opphold i Stange og tar med seg masse rutine og klokskap i Ottestadleiren.

LSK 2 og resten

At Lillestrøm 2 skal opp må ingen lure på. Kan noen stoppe dem? Det kan man faktisk lure på. Trolig blir det for tøft, og jeg ser ikke at noen av de andrelagene klarer å være stabile nok gjennom sesongen til å tukte Fugla. Det er helt klart i favør romerikingene at de knapt må kjøre mer enn en times tid for å plukke poeng. I år slipper de å sende minigutt 4 til Trondheim. De tre 2.-lagene kommer nok til å være mer ustabile og kan være alt i fra midt på tabellen ti linvolvert i nedrykksstriden. Jeg tror at plassene bak LSK2 vil fordeles mellom Flisa, Ottestad og FU/VO, som faktisk har blitt tippet på nedrykk av noenbookier/aviser. Det vil alltid være noen outsidere og lag som vil overraske. Lillehammer har mistet godt over en halv førsteellever fra i fjor og har en gjennomsnittsalder nærmere 19 enn 30. Grue og Sander vil være tøffe nøtter på eget gress. Gran tapte knepent i cupen mot et solid Jevnaker-lag, og ryktene skal ha det til at det nyopprykkede laget har bøttevis med ambisjoner og ikke så lite med ferdigheter eller.

Uansett gleder jeg meg til å ta fatt på sesongen. Lokaloppgjør, Tippeligaspillere og drøssevis med god breddefotball! Vi ses!

 

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00