Storhamar har ikke hatt noen god sesong i Bondeligaen så langt denne sesongen. Etter en overraskende god fjorårssesong der de endte på en oppløftende åttendeplass, har laget kun tatt fire poeng denne sesongen, og ligger desidert sist. Laget har åtte poeng opp til sikker plass ved halvspilt serie.

Men én ting har ikke forandret seg fra i fjor. Laget topper også i år lista over gule- og røde kort. Fire av de fem øverste på bondeknøl-lista (se oversikten til høyre) er Storhamar-spillere. Det liker sportslig leder i klubben, Stig Sæther svært dårlig.

43 gule og tre røde i fjor

- Det synes jeg ingenting om. Jeg liker ikke å se Storhamar-spillere på toppen av den lista i år igjen, sier den gamle midtstopperen som står med flest kamper for Storhamar gjennom tidene.

I fjor fikk Storhamar 43 gule kort og tre røde. Så langt i år har de pådratt seg 22 gule og fire røde. Etter halvspilt serie ligger de med andre ord«foran» fjorårets skjema.

Nå vurderer Sæther å innføre en tidligere brukt regel i klubben.

- Vi hadde det slik at hvis en spiller fikk rødt kort for usportslig oppførsel, fikk han én ekstra kamps utestengelse fra klubben, i tillegg til straffen fra kretsen. Den regelen kan være aktuell å ta i bruk igjen, sier Sæther.

Gode holdninger

Flere av Storhamars kort denne sesongen har nettopp kommet etter usportslig opptreden. Magnus Sterud og Magnus Sørum Hagen har begge blitt utvist etter at kampene var avblåst. Det bekymrer den sportslige lederen.

- Det er veldig mange situasjoner hvor det helt unødvendig å dra på seg kort. Vårt beste lag burde gå foran med gode holdninger. Det er tross alt en del tilskuere på kampene våre, flere av dem er barn og unge, sier Sæther.

Faretruende nær nedrykk

Med fire poeng på 13 kamper ser det ut til å gå mot 4. divisjon for de gule og blå. Sæther håper at laget klarer seg, men er klar over at det kan bli vanskelig.

- Vi har ingen store klubbambisjoner om å spille i Bondeligaen. Er vi for dårlige rykker vi ned, sier Sæther som likevel ikke har gitt opp håpet.

Lørdag går laget i gang med andre halvdel av sesongen, borte mot Moelven.

- Vi skal prøve så godt vi kan, så får vi se om det er godt nok til å berge plassen, sier sportslig leder i Storhamar, Stig Sæther.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.