Etter ti strake tap kom endelig seieren som trener Roger Andersen har ventet på i hele år. At han selv skulle spille, hadde han ikke drømt om.

Bondeligaen er ikke helt som alle andre ligaer. Storhamar er ikke helt som andre lag, og Roger Andersen er ikke som alle andre trenere. 49-åringen hoppet innpå eget lag da de manglet spillere.

Siste utvei

– Med så få spillere på siste trening var avgjørelsen enkel. Vi måtte spille med en mann mindre om jeg ikke stilte opp. I etterkant av fredagstreningen fikk jeg samlet sammen noen flere unggutter, så vi fikk en bra tropp likevel, sier spillende trener, Roger Andersen.

Sigurd Jensen Gjendal har ikke spilt før i år. Slik så det ikke ut. Han gikk som vanlig ut i hundre og det nivået holdt han i samtlige 90 minutter.

Banens klart beste spiller.

Roger + Stig = 97 år

Roger Andersen (49 år) og Stig Haug (48 år) er litt eldre enn de andre, uten at det preger deres spill.

– Stig knuser jeg glatt på alderen. Nei da, vi bare beviser at det går an å spille fotball selv om vi har kommet veldig nære femtiårsgrensen, ler treneren.

At Storhamar skal ha problemer med å stille lag, tyder på at mange ikke gjør som laget planla i vinter.

– Jeg har 28 spillere på blokka mi, så jeg trodde ikke at jeg skulle få problemer med å stille lag. For å si det på en pen måte så er dette et lite spark bak til de som ikke stiller, fortsetter treneren.

I Storhamars første seier for året i var spillet overraskende godt.

Håkon T. Kristiansen tok over som sjef på sidelinjen og fikk se et Storhamar som ville vinne.

– Vi fikk til det meste i denne kampen. Med Roger og Sigurd Jensen Gjendal på banen fikk vi to spillere som gikk foran. Sigurd som den store krigeren og Roger som den som dirigerte laget på en fin måte. Slike spiller har vi savnet i hele år, sier Kristiansen.

– Vi skal gi alt

Selv om det ser litt håpløst ut for Storhamar når det gjelder å overleve i Bondeligaen, er Roger Andersen klar for knallhard jobbing i de resterende kampene.

– Vi skal gi alt. Det er åtte poeng opp på sikker plass. For meg er ikke det håpløst. At vi har seks forskjellige målscorere ser jeg som veldig positivt. Det tyder på at vi har en bra gjeng som vil noe, sier Andersen.

På de ti første kampene scoret Storhamar sju mål. Nå kom det seks mål i en kamp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.