Det var toppoppgjør da Moelven tok imot nabo, Ottestad til det som skulle bli en tett og jevn match. Slik gikk det ikke i idrettsparken i Moelv.

Skogsrud dominerte

Hjemmelaget fikk juling av serieleder Ottestad. Og midt oppi det hele var det én spiller som utmerket seg over alle andre - Kristian Skogsrud.

- Kristian var STOR, sier Ottestad-trener, Leif Nordli etter kampen. Hovedpersonen selv var rolig og fornøyd etter kampslutt.

- Dette var kjempegøy. Artig å være med igjen, smiler midtbanegeneralen som ikke har planer om å spille så veldig mye for Ottestad utover sesongen.

- Jeg bor i Oslo så jeg kan jo bidra litt, men i utgangspunktet skal jeg kun være med i neste kamp, og så er det slutt, sier Skogsrud. For den tidligere HamKam-spilleren er kun hentet inn som erstatter nå når Ole Marius Hansen og Simen Arnesen er borte. 

Selv om Skogsrud var banens beste spiller var det flere på Ottestad som leverte i bortemøtet med Moelven. Fjorårets toppscorer i bondeligaen, Mattis Nerheim scoret hat-trick og har virkelig begynt å finne veien til nettmaskene igjen.

- I dag er jeg veldig fornøyd med laget, og meg selv. Øystein (Stai) og jeg har funnet en god link sammen, så nå er det bare å fortsette, sier spissen.

Kollektiv svikt hos Moelven

I Moelven-leiren var stemningen en helt annen etter kampen. For etter å ha vunnet 4-1 og 4-0 de to siste kampene var optimismen stor før møtet med serielederne.

- Det er ingen krise å tape for Ottestad, men måten vi gjør det på er trist, vi framstår veldig svake, sier trener, Per-Arne Gjerdalen.

Også kaptein, Lars Brotangen var meget skuffet etter kampen og ville helst ikke si så mye.

- Vi får bare bruke det som motivasjon, oppsummerte han etter det som var et mareritt fra første sekund.

Rekordrask scoring

For kampen åpnet med det som må være en av tidenes raskeste scoringer i 3. divisjon. Mattis Nerheim ekspederte ballen i nettet etter kun 14 sekunder. Ikke rart Moelven-spillerne så litt rart på hverandre.

Og etter et jevnt åpningskvarter var det hjemmelaget som satte inn kampens andre mål. Men det var ingen Moelven-spiller som var sist på ballen. En uheldig Atle Norum Tronsmoen trillet ballen forbi en utspilt Tor Torgersen i Ottestad-buret, og hjemmelaget var à jour.

Tre mål på tretten minutter

- Det er egentlig en jevn 1. omgang, men vi blir hardt straffet, sier midtstopper, Lars Brotangen.

Og det ble de. De gul-kledde fra Ottestad punkterte kampen på tretten minutter med tre scoringer. Erik Hulleberg, Kristian Skogsrud og Marius Ottestad noterte seg for hver sin scoring før dommeren blåste for halvspilt kamp.

Daff kamp etter hvilen

Med 4-1 til pause så ikke ting lyst ut for Moelven. Men de gjorde et forsøk de første 10 minuttene av 2. omgang, og hevet prestasjonen noe. Dessverre for modølene og heldigvis for Ottestad var det de effektive gjestene som scoret først også etter hvilen. Mattis Nerheim ble skaffet straffe, og scoret sikkert. Da var det ikke lenger spørsmål om Moelven kunne komme tilbake, men om hvor mye Ottestad skulle vinne.

Til tross for at tempoet sank betraktelig, klarte bortelaget å nette et par ganger til. Nerheim fullførte sitt hat-trick, og bondeligaens toppscorer, Øystein Stai noterte seg også for en scoring før kampen var over.

- Vi fikk kampen akkurat dit vi ville etter pause, og da var det ingen tvil, oppsummerte Ottestad-trener, Leif Nordli etter kampen.

Fakta

7. serierunde i bondeligaen onsdag.

Moelven - Ottestad 1-7 (1-4).

Mål: 0-1, Mattis Nerheim (1), 1-1, Atle Norum Tronsmoen - selvmål (15), 1-2, Erik Hulleberg (26), 1-3, Kristian Skogsrud (34), 1-4, Marius Ottestad (39), 1-5 Nerheim - straffe (53), 1-6, Nerheim (62), 1-7, Øystein Stai (70). Tilskuere: 276.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00