Økte treningsdoser og en rød tråd i treningsarbeidet fra guttelaget og opp skal stå på programmet.
Dalas sportslige leder, Tom Søgård er godt i gang med planleggingen av neste års sesong. På et møte onsdag fikk spillerne beskjed om at det vil bli økt satsing på det sportslige.
– Dala må profesjonaliseres, og på det sportslige planet må A-stallen opp i treningsdoser. Denne sesongen har vi hatt tre økter i sesongen og fire på vintertid. I sesongforberedelsene må vi opp i fem, seks økter i uka, og på sommertid fire pluss kamp, sier Søgård.

Bekk og Solbakken

Til å gjennomføre dette ønsker Søgård at Erik Wettermark skal fortsette som hovedtrener.
– Ja, det er et unisont ønske fra klubben og spillerne. Erik har høy tillit hos oss. Men han har en krevende jobb ved siden av fotballen, og derfor er det viktig at teamet rundt ham forsterkes. Stein Vidar Brekke har vært med i år og fortsetter. I tillegg snakker vi med Frode Bekk og Stein Rune Solbakken, sier Søgård.
Det legges opp til en rød tråd i treningsarbeidet i klubben. Dala har ansatt Fred Leo Nysæter som guttetrener for en gjeng Søgård kaller Dalas satsingslag. Det er her de skal høste A-spillere om noen sesonger.
– Vi har også over 30 juniorspillere og et rekruttlag hvor det skal ansettes trenere, og det er nedfelt i en sportslig plan at alle lagene fra gutt og opp skal spille lik fotball.
– Hva slags fotball skal Dala spille?
– Tallkombinasjoner skal ikke jeg begi meg inn på å snakke om, men i år har Erik Wettermark spilt med tre bak, og det vil være trenerne som skal diskutere slike ting i et sportslig utvalg, sier Søgård.

Forandringer

Når den sportslige lederen snakker om profesjonalisering, har han også lagt fram det for spillerne.
– Med økte treningsdoser er det enda viktigere at spillerne lever et mer profesjonelt liv også utenfor banen. Jeg sier ikke at de ikke har gjort det i år, men det er viktig å minne seg selv om at det er forskjell på å trene seks økter i uka og tre. Da er det også viktig å ha økt fokus på mat, drikke og hvile, sier Tom Søgård til HA-sporten.
sendt brev
Brumunddal ønsker Storhamars Simen Haugen, og har sendt brev på åtte, ti spillere fra distriktet.
– Først og fremst jobber vi med egen stall for å få på plass spillerne der. 11-12 har sagt tydelig at de vil fortsette, noen må tenke litt mer og noen synes fotballen vil ta vel mye tid. Vi har sendt brev til klubbene på åtte, ti spillere i Hedmark og Oppland, sier Tom Søgård, som skal ha møte med Storhamars Simen Haugen i dag.
– Han skal trene med oss i neste uke når serien er avsluttet.
– Hva med HamKam-spillere?
– Vi har ikke sendt noen henvendelse på HamKam-spillere. Dette er noe Vegard Skogheim og jeg skal snakke om når vi diskuterer et samarbeid mellom Brumunddal og HamKam. Vi driver og avtaler møte i disse dager, sier Søgård, som ikke vil røpe de navnene Brumunddal har på blokken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00