Brumunddal slo Lillestrøm 2 på Sveum tirsdag, i det mange mener var sesongens viktigste kamp.
Dermed er Dala-gutta i førersetet i avdelingen igjen. De er fire poeng foran LSK 2, som har en kamp mindre spilt.

- Viktig med opprykk

- Flere i Brumunddal mente dette var den viktigste kampen for Brumunddal på flere år. Et opprykk til 2. divisjon er kjempeviktig for oss, både sportslig, økonomisk, og for utvikling av spillere, sier Søgård, og fortsetter med snekringen av en ny stall:
- Vi har skrevet nye kontrakter med unggutta Jonatan Helmersen (17) og Morten Klæbo (20) på henholdsvis tre og to år. De fleste av de etablerte spillerne har kontrakt ut denne sesongen. Vi starter jobben mandag, skal ta spiller for spiller, og håper å være i mål ganske raskt. Vi håper de fleste blir med videre. Jeg mener at vi har en god nok stall for 2. divisjon nå, så det ligger ikke an til noe særlig nytt ved et eventuelt opprykk, sier Dalas sportslig leder.

600.000 ved opprykk

Når det gjelder økonomi forteller Tom Søgård at nedrykket fra 2. divisjon kostet 600.000 kroner.
- Det handler om sponsorer og tilskudd fra Norges Fotballforbund. Hvis det ikke er noen store forandringer i regelverket til fotballforbundet, regner jeg med at et eventuelt opprykk vil være verdt rundt det samme beløpet, sier Søgård, som vil presisere at de 600.000 kronene ble dekket inn av senioravdelingen da de rykket ned.
Han fortsetter med mer om tirsdagens kamp:

- Bra utgangspunkt

- Hadde vi tapt mot Lillestrøm ville dette blitt vanskelig. Nå er det vi som har hendene på rattet. Men det er ni kamper igjen, så dette er langt fra avgjort. Men vi har uansett fått et veldig bra utgangspunkt.
5. september skal Dala ha en klubbkveld hvor en ny strategiplan med målsettinger for de neste tre til fem årene skal presenteres.
- De første målene er opprykk og så å etablere oss i 2. divisjon, sier Tom Søgård.
 

Følg kampen her:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.