I dagens Corner-sending på HA-TV skryter Ottestad-spilleren, Simen Arnesen, av Rune Pettersen som ble kåret til årets storbonde i Bondeligaen. Han mener Pettersen må være en spiller for HamKam.
- Hvis Rune hadde fått trent med HamKam en sesong, er jeg bombesikker på at han hadde spilt 1. divisjonsfotball for HamKam, sier Arnesen og sender oppfordringen til Vegard Skogheim.

- Spennende spiller

Og faktum er at Skogheim er helt enig med Arnesen, for før innslaget ble sendt og uttalelsene kjent, spurte vi HamKam-treneren hva han syntes om utsagnet?
- Rune Pettersen trener med oss fredag.
- Hva ser du i han?
- I Dala er han blitt en ledertype, og Rune har mye som en stopper skal ha: God pasningsfot, spilleforståelse, hodestyrke, er kompromissløs og scorer mål på dødballer. Minuset er at han ikke har spilt på et høyere nivå enn 2. divisjon, men han er en spiller det er verdt å følge opp.

Utviklingspotensialet

HamKam-treneren ønsker å se hvordan Pettersen fungerer tempomessig sammen med sine egne spillere og vurdere utviklingspotensialet hans.
Rune Pettersen har lenge vært et talent, og han debuterte allerede som 15-åring med Furnes i 3. divisjon. 17 år gammel gikk han til HamKam i 2007 for å spille interkrets med juniorlaget.
- Jeg fikk en kamp. Så ble det annetlaget, og etter en halv sesong gikk jeg til Brumunddal. Det har vært et veldig godt valg for meg, sier Dala-kapteinen.

Gjør medspillerne gode

Dala-trener Erik Wettermark kan ikke få fullrost Pettersen, og har uttalt at han er den fødte kapteinen som gjør alt riktig med å være samlingspunktet i gruppa.
- Som spiller har han bare blitt bedre og bedre. Jeg tror ikke jeg har sett Rune dårlig i fem minutter av de 25 kampene han har spilt i år. Det sier det meste. Han gjør alle medspillerne sine gode med sitt spill og opptreden, sa Wettermark nylig til HA-sporten.

Spennede synes Pettersen

Rune Pettersen synes det er fint å få trene med HamKams 1. divisjonstropp, men tar likevel ikke av når han får muligheter til å vise seg fram på Briskeby.
- Det blir spennende, så får vi ta en vurdering om hva som kommer til å skje videre etter hvert, sier Pettersen.
På årets bondeligalag, som presenteres her, ville Håkon Aalmen og Emil Sildnes vært inne, men de har nå etablert seg på HamKams A-lag og blir vurdert på HA-sportens børs som 1. divisjonsspillere.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00