Brumunddal ønsker å forsterke med flere HamKam-spillere, samtidig vil de motivere de største Dala-talentene til å se på HamKam som et naturlig springbrett.
Opprykket ble sikret lørdag ettermiddag i Størdal mot Tangmoen, men Dala har jobbet en god stund med sin opprykksplan.
Et samarbeid med HamKam står sentralt der. Sportslig leder Tom Søgård har allerede sendt en mail til Vegard Skogheim hvor han inviterer seg selv til å diskutere et mulig samarbeid.
Og responsen fra Briskeby er også positiv.

- Begge veier

- Vi ønsker definitivt et samarbeid mellom HamKam og Brumunddal. Det er på tide at fotballen i Brumunddal tar på seg større briller nå. Vi må erkjenne at HamKam er storebror, så skal vi og andre klubber i distriktet vårt rekruttere til toppklubber og da aller helst til HamKam, sier Søgård til HA-sporten.
Men det er ingen tvil om at et slikt samarbeid vil være til stor fordel for Brumunddal også som nå er på jakt etter forsterkninger til laget som skal spille i 2. divisjon neste sesong.
- Vi håper det skal slå begge veier. Det kan være en del spillere som får en mer riktig utviklingsarena i 2. divisjon enn i Tippeligaen eller Adeccoligaen. Vi har den spillerutviklingsarenaen nå. Samtidig har vi flere gode årganger på veg opp. Og HamKam skal også ha et interkretslag for juniorer neste år. Vi må ha åpne linjer og høy takhøyde.
- Nå må vi legge all historie bak oss. Vi har alle våre begrensninger økonomisk. Et samarbeid vil uten tvil være nyttig for begge parter her, mener Søgård.
Som innrømmer at de i Brumunddal allerede har diskutert konkrete HamKam-spillere de kunne tenke seg å snakke med.

Skryter av Skogheim

- Jeg fikk positiv respons fra Vegard Skogheim da jeg tok opp dette i en mail, så vi får sette oss ned og diskutere hva vi kan gjøre før vi går videre med enkeltspillere, sier Sørgård, som også skryter av Vegard Skogheims uttalelser om Storhamars Simen Haugen.
Dala har nemlig meldt sin interesse for Bondeliga-spissen, men Haugen trente også to økter med HamKam i forrige uke.
- Jeg ble veldig glad for det Vegard sa i Corner (HA-TVs fotballmagasin) om at kanskje Brumunddal var en mer riktig utviklingsarena for Simen. Hvis vi kan finne ut av slike ting sammen, har vi kommet et langt steg videre, sier Tom Søgård.
HamKam-trener Vegard Skogheim gratulerer Dala med opprykket, og han sier det var en positiv mail han fikk fra Tom Søgård.
- Det var en god erkjennelse av Brumunddal og en fin anerkjennelse av oss som distriktets topplag. Så skal sikkert vi også erkjenne at vi ikke har gjort alt riktig opp gjennom årene. Det viktigste er at vi har en pyramide i området her hvor HamKam er på toppen av den pyramiden. Det må bli en åpen bru mellom oss. Dette skal vi få til, sier Vegard Skogheim.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00