Selv om Brumunddal har mistet flere spillere fra fjorårsstallen, er nok årets stall likevel sterkere.
Nevnte Melgalvis og Heier Solbakken, med erfaring fra 1. divisjon, blir viktige brikker denne sesongen. I tillegg har laget også fått inn Øystein Stai fra Ottestad. Stai scoret 28 mål på 24 kamper i 3. divisjon for Ottestad fjor.
Alt ligger til rette for at Stai kan gjøre det samme igjen, i spann med Marius Holt.
Aleksander Melgalvis hadde kontrakt med Kongsvinger ett år til, men valgte Dala. To trinn ned i divisjonssystemet, er ikke noe Aleksander tenker på.
- Det som teller i år er opprykk. Ikke noe annet. Jeg vil være med å bidra til at Dala rykker opp igjen. Lørdag starter jobben, sier Aleksander.
Også Christoffer Heier Solbakken er nesten i rute. Han opererte beinet tidlig i vinter, og har trent godt de siste ukene.
- Nå trener jeg for fullt. Jeg starter ikke til helgen, men det kan hende jeg sitter på benken. Jeg kjenner lite til skaden, så nå er det bare å kline til, sier Heier Solbakken.
Trener Erik Wettermark er også godt fornøyd med å ha Melgalvis og Heier Solbakken tilbake i klubben.
- Med de to har vi fått to klassespillere. Det kommer til å handle mye om den duoen i sommer. Vi ser at begge har vært på et høyere nivå de siste sesongene. Begge hever treningene og det er kvalitet hele vegen, sier Wettermark.
Brumunddal har noen spillere med småskader, men har så sterk tropp at det ikke kommer til å merkes.
Midtstopper Magnus Nysveen slitter med låret og er ikke kampklar. Jacob Ekre på midtbanen har vært syk i noen dager. Også han blir å finne på tribunen.
Daglid leder Thor Iversen er også spent før sesongstarten.
- Vi har jobbet hardt for å komme dit vi er i dag. Vi står sterkere rustet før denne sesongen enn det vi har gjort de siste årene. Vi måtte ta noen grep økonomisk før sesongen. Vi har redusert pengebruken med 30 prosent på A-laget. Ingen i Brumunddal spiller for pengene. Hadde de gjort det, hadde vi ikke hatt mange i stallen. Heier Solbakken og Aleksander Melgalvis viser klubbfølelse ved å vende tilbake til Brumunddal. Det setter vi veldig stor pris på, avslutter leder Thor Iversen.
 

Følg Brumunddal-Storhamar her: Følg Alvdal-Ottestad her:

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00