- Vi hadde blitt knust av Engerdal med den første omgangen vi leverte her i dag. Det har litt med motstanderen å gjøre at resultatet blir som det blir, sier Arnesen.

På tross av det var Ottestads trener selvsagt mest opptatt av de tre poengene og det offensive spillet.

- Dette trengte vi etter de tre første kampene. Prestasjonene der har forsåvidt vært gode, men det er viktig for gutta å få kjenne på at vi er litt gode, sier han.

Eidskog kom til Hias-bana med hele 18 baklengsmål på de første tre kampene. Et tent hjemmelag gjorde sitt for å forverre den statistikken ytterligere. Vertene tok kommandoen umiddelbart og Mattis Nerheim satte inn 1-0 alene med keeper etter åtte minutter. Kaptein Henning Saug Lie ville ikke være noe dårligere og satte inn 2-0 med et herlig skudd fra 16 meter ti minutter senere.

29 minutter ut i den første omgangen var Nerheim igjen på rett sted til rett tid. Spissen overrasket alle da han fyrte av på halv volley fra tjue meter og ballen gikk i en fin bue over Eidskog-keeperen. Fem minutter senere haltet Nerheim av med en smell i kneet og ble erstattet av Jonas Løkken. Han brukte ikke mer enn fem minutter på å markere seg. Innbytteren dunket inn 4-0 minuttet før hvilen, men hjemmelaget ga seg ikke med det. På overtid snek Christian Løvås seg inn bak to sovende Eidskog-stoppere og styrte elegant inn 5-0 med hodet.

På tross av en overlegen 5-0-ledelse og kun en avslutning på mål fra gjestene lot ikke Ottestad-trener Simen Arnesen seg imponere.

- Resultatet var bra, men jeg synes prestasjonen i den første omgangen var litt tynn. Likevel kan jeg ikke kjefte på noen når vi leder 5-0, sier han.

Arnesen tar æren

I andre omgang spilte Ottestad på hele sitt register. Henning Saug Lie var våken på bakerste stang og dyttet inn sin andre scoring bare to minutter etter hvilen. Han ble også kåret til Ottestads beste spiller.

- Dette var helt nydelig. Vi har hatt en litt svak start på sesongen og da er det deilig at vi kan sette så mange som vi gjør, sier Lie.

Trener Arnesen var fornøyd med opptredenen til sin kaptein og tar like godt til seg en del av æren for det.

- Jeg er ikke så opptatt av målene hans, men det er godt å se at han bidrar høyere på bana enn tidligere i år. Det er selvsagt på instruks fra meg, gliser han. 

Dagens godbit på Hias-bana var uten tvil Marcus Lasalle de Flons 7-0-scoring. Unggutten tok ned ballen like utenfor 16-meteren og banket ballen opp i venstre kryss.

Christian Løvås la på til 8-0 og det ga et godt bilde på utklassingen når Eidskogs spiss oppgitt ropte ut at forsvaret ga bort mål nummer ni, på tross av det kun var 8-0.

Sander Stokkli Fredriksberg fikk æren av å sette inn den siste scoringen etter glimrende forarbeid fra en dominant Erik Hulleberg. Ottestad-gutten driblet av tre motstandere før han serverte lagkameraten på åpent mål.

Ønsker at flere stiller krav

Dagens mann på Hias-bana, Henning Saug Lie, havnet i munnhuggeri med en lagkamerat på stillingen 9-0 etter litt rot i Ottestad-forsvaret.

- Det skal være litt sånn, forteller Lie.

- Det er kanskje for få som har den tenninga.

Arnesen er enig med sin kaptein.

- Det er for lite av det. Det er hyggelig med kjefting på 9-0, og det liker jeg å se, forteller han.

- Vi har pratet masse om å stille krav til hverandre, men hver enkelt må selvsagt begynne med seg selv, avslutter han.

Mål for Ottestad: Mattis Nerheim (2), Henning Saug Lie (2), Christian Løvås (2), Jonas Løkken, Marcus Lasalle de Flon, Sander Stokkli Fredriksberg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.