Brumunddal arrangerer både dagens lagtempo og torsdagens temporitt i NM på sykkel.

Mens brumunddølen Lars Saugstad er enslig lokalt håp under dagens lagtempo for Ringerikes juniorlag, har Ottestad sikret seg en spennende outsider i skøyteløperen Håvard Bøkko torsdag.

Bøkko bor jo i Hamar, men han hadde opprinnelig tenkt å kjøre for moderklubben sin. Men siden Gol ikke er medlem av Norges Cykleforbund, måtte landslagsløperen finne seg en annen klubb.

Ottestad var da det opplagte valget.

– Ingen medaljekandidat

– Ottestad har et veldig bra sykkelmiljø, og jeg har hatt en del kontakt med dem. Det kan nok være at jeg involverer meg enda mer der med årene, sier Bøkko som har slått rot på Hedmarken.

Ottestad er også veldig glade for å få Bøkko med på laget sitt.

– Vi har hele tiden hatt god kontakt med skøytemiljøet. Og så bli det spennende å se hvor god Bøkko er da, sier Konrad Sel i Ottestad.

Bøkko på sin side avviser at han vil bli å finne helt i toppen på i temporittet, selv om det er en tidligere skøyteløper – Reidar Borgersen – som er en av favorittene sammen med Edvald Boasson Hagen.

– Jeg er ingen racer, og jeg er ingen medaljekandidat. Jeg håper jeg havner midt på lista. Hvis det er noen som tror jeg skal ta medalje, så er jeg ikke i nærheten av det, sier Bøkko som likevel innrømmer at han har trent en del på to hjul.

– Vi sykler en del, men i et NM hvor alle de beste er med, skal jeg være sjanseløs, fastslår han overfor HA-sporten.

Arrangøren av sykkel-NM er uansett glad for at Bøkko tar utfordringen og stiller opp i NM nesten på hjemmebane.

Hard løype

– Det er jo moro at han skal sykle for lokale farger i NM, men Edvald og Borgersen må regnes som favoritter, sier rittleder Runar Hauge i Brumunddal Sykkelklubb.

Han lover uansett fine sykkeldager i Brumunddal.

– Dette blir en skikkelig sykkelfest. Alle kanonene er på plass. Og løypa er nok litt hardere enn tidligere. Det gjør det ekstra spennende, sier Hauge.

Som skryter av den lokale dugnadsånden.

– Vi har et godt samarbeid med de andre klubben, og så stiller vi med nesten 100 frivillige selv.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00