Om lag to timer etter at Edvald Boasson Hagen hadde trillet i mål, fire minutter bak etappevinner Marcel Kittel, bekreftet rittlege Florence Pommerie til TV 2at nordmannen har pådratt seg et brudd i skulderen. Dermed fortsetter neppe Sky-rytteren årets Tour de France.

– Vi tar det i morgen, svarte han, da TV 2 spurte om han stilte til start fredag.

Like etterpå bekreftet Sky-ledelsen til VGat nordmannen på grunn av skaden må bryte etter at halvparten av rittet et gjennomført.

– Stort tap

Gudbrandsdølen holdt seg til skulderen etter å ha gått i bakken i en massevelt under tre kilometer før målgang på den 12. etappen av rittet. Han smilte tappert til pressen.

– Det blir et eventuelt stort tap for laget. Edvald er en hardhaus som tåler mye. Foreløpig vet jeg ikke noe, men han skal i hvert fall til røntgen, sa danske Chris Jeppesen i Sky-ledelsen kort tid etter etappen.

TV 2s samtale med rittlegen ble gjort etter at røntgenbildene av nordmannen var tatt.

Froome bekymret

Kittel spurtet til seier på etappen foran britiske Mark Cavendish. På 12.-plass trillet Chris Froome i mål, noe som betyr at Sky-rytteren også sitter med gul trøye fredag. Han var bekymret for lagkamerat Boasson Hagen. Nordmannen er en av Froomes viktigste hjelperyttere.

– Jeg hørte velten, men så det ikke. Etterpå hørte jeg over radioen at Edvald var involvert. Nå håper jeg bare at det går bra med han, sa Froome ifølge danske Ritzau.

Boasson Hagen lå på 9.-plass i kampen om den grønne poengtrøya. Etter torsdagens etappe var han nummer 74 i sammendraget, over 58 minutter bak Froome. (©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00