- Jeg kan bekrefte at dette kommer til å bli oversendt til politiet, sier leder i Hamar IL Bandy, Knut Arild Thune-Ellefsen.
Med en anmeldelse ønsker klubben å sette fokus på at spillerne på isen må ta ansvar for egne handlinger, og at Mathisen får god oppfølging og har saken dokumentert ved eventuelle senskader og forsikringssaker.

Uhell
- I tillegg har jeg vært i direkte kontakt med Snarøya og bandyforbundet, og oppfordret til at spilleren må suspenderes umiddelbart, forteller Thune-Ellefsen.

Snarøya-spilleren som havnet i fokus, Matti Myllykoski (49), er derimot klar på at Anders Mathisen ble skadet ved et uhell.
- HIL-spilleren er ballfører og vårt forsvar forsøker å «styre» motspilleren, slik forsvarsspillere ofte gjør. Han treffer meg i brystkassa og er veldig uheldig som samtidig blir skadd, forklarer Myllykoski, som legger til at episoden skjedde midt på bana og i synsfeltet til begge dommerne.

Helt uenig
HILs lagleder, Bjørn Martinsen, satt på tribunen og mener han så hva som skjedde. Han avviser Myllykoski sin forklaring.
- Anders Mathisen var ikke ballfører. Noen sekunder tidligere hadde han riktignok vært ballfører, men når han ble taklet var ballen 50 meter unna. Myllykoski står med ryggen til spillet, ser kun på Anders og bryter aktivt inn i Mathisen bevegelse og takler ham med skulderen, mener Martinsen.

Dommeren så ingenting
En av kampens dommere, Egil Larsen, innrømmer at han ikke så situasjonen. Det gjorde heller ikke kollega, Kjell A. Disch.

- Vi kan kun dømme på det vi ser. Dette fikk vi ikke med oss.

- Er det naturlig å anta at situasjonen må ha skjedd på et annet sted enn der ballen var, siden ingen av dere oppfattet situasjonen?

- Jeg kan ikke kommentere det på annen måte enn at vi ikke så hva som skjedde, sier Larsen.

Snarøya avventer
Leder i Snarøya, Petter Hansen-Tangen, vil ikke uten videre utestenge Myllykoski.

- Dersom det stemmer at en av våre spillere har skadet HIL-spilleren forsettlig, vil vi øyeblikkelig ta affære, lover lederen.
Kjeveopererte Anders Mathisen var så sliten at han ikke var tilgjengelig for kommentar om saken torsdag.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00