Aleksander Melgalvis’ agent Morten Wivestad har gitt Lillestrøm beskjed om at deres første tilbud til brumunddølen er for dårlig med tanke på at 27-åringen har en 80 prosent stilling ved siden av fotballen som han må gi avkall på for å satse fullt på Åråsen. For at økonomien skal gå rundt er tilbakemeldingen at LSK må høyne tilbudet.

Melgalvis følger forhandlingene med stor interesse, og legger ikke skjul på at han er klar for å satse for fullt på fotballen hvis det økonomiske løser seg.

– Vi er ikke enige ennå. Jeg har jo en jobb som det går an å kombinere med å spille fotball i Strømmen. Totalt vil jeg gå drastisk ned i lønn i forhold til hva jeg har nå, så det handler om å gjøre tapet så lite som mulig. Det hadde jo vært veldig gøy å prøve seg i eliteserien nå, sier 27-åringen til HA-sporten.

Får skryt av Erlandsen

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen legger i hvert fall ikke skjul på at han ønsker seg Melgalvis. Han kjenner også Melgalvis godt etter å ha fulgt med ham i flere år.

– Han har de kvalitetene han trenger for å lykkes. Han er en god fotballspiller som er god i lufta, som har rutine og så er han en god pasningsspiller. I tillegg har han fått bra med erfaring i Strømmen nå, sier Erlandsen.

Det er for øvrig ikke første gang Erlandsen har vært interessert i Melgalvis. Han var også på prøvespill i HamKam da Erlandsen var trener der. Det endte med at bare Thomas Lehne Olsen fikk kontrakt.

– Det er hyggelig å høre at Arne skryter. Han sa også til meg at jeg var mer enn god nok, sier Melgalvis.

Opp og ned for Melga

Når det er sagt, har det ikke bare gått rett fram i fotballkarrieren til den gode ballspilleren fra Brumunddal. Han viste seg tidlig fram i Dala, prøvespilte i HamKam, endte opp i KIL, dro tilbake til Dala og spilte dem opp i 2. divisjon før han havnet i Strømmen.

Der endte han etter hvert opp som høyre back under den tidligere HamKam-spissen Espen Olsen.

Og da tok han karrieren sin til nye høyder.

Flere har ment at Melgalvis har vært 1. divisjons beste back denne sesongen.

– Jeg har lært mye på veien. Og jeg har fulgt med på hva andre gode backer gjør både offensivt og defensivt.

Han mener likevel det er det harde arbeidet i en god treningshverdag som har gitt ham oppturen i Strømmen og nå muligheten til å signere for Lillestrøm.

– Jeg har vel hatt en merkelig fotballkarriere. Det har gått i bølgedaler. Jeg følte at jeg plustelig slo gjennom i Brumunddal, og jeg håpet jo da at jeg skulle gå til HamKam eller en annen 1. divisjonsklubb, men så ble det jo ikke noe og jeg ble i Brumunddal i tre sesonger.

– Så signerte jeg tre år i Kongsvinger, og det var moro det, men det var også preget av økonomisk rot og kutt i lønn. Etter ett år i Dala følte jeg at på mitt beste var jeg mer enn god nok for 1. divisjon, så jeg tok selv kontakt med Espen Olsen i Strømmen.

– Der var jeg på trening med 20 andre prøvespillere. Jeg var den eneste som fikk kontrakt. Jeg angrer ikke på det nå.

– Jeg har vel ikke trodd sjøl at jeg kunne spille eliteserie, men jeg har alltid vært treningsvillig og jeg står på.

Og så er det en ting til som han selv trekker fram som et viktig moment:

– Fordelen med meg er at jeg aldri er skadet. Det tror jeg har en del å si, og hvis det fortsetter slik så kan jo det ha en del å si. Da kan jeg holde på i mange år fortsatt.

– I tillegg har jeg en bra smerteterskel. Jeg har knapt stått over ei trening i løpet av de to årene jeg har vært i Strømmen, sier Aleksander Melgalvis.

Erlandsens fotball

I LSK nå legges alt til rette for at Arne Erlandsen skal føre klubben lengre opp på tabellen etter en tung sesong som endte med at Erlandsen kom inn og reddet klubben fra nedrykk.

Det betyr at det blir Erlandsen-fotball neste år også på Åråsen. Som igjen betyr en stram defensiv organsisering og spill i lengderetning.

– Det tror jeg ikke skal være noe problem å komme inn i, sier Aleksander Melgalvis.

Stikk fra Erlandsen

Og den tidligere HamKam-treneren sender et stikk til alle som mener det er kjedelig fotball han forfekter.

– Det er jo merkelig at når jeg tenker sånn er det kynisk fotball, men når Ståle Solbakken gjør det så er det underholdende. Og når jeg tar lange innkast er det forferdelig, mens når Island gikk videre på det, så var det moro.

– For meg er fotball å tette igjen bakover og komme hurtig framover, sier Arne Erlandsen.

Og når vi vet Erlandsens spisskompetanse på dødballer, er det lett å forstå at både pasningsfoten og hodestyrken til Aleksander Melgalvis vil styrke planen hans om å heve Lillestrøm igjen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00