Det norske J16-landslaget vant åpent nordisk mesterskap i fotball etter 1–0 mot Frankrike i finalen. Da alle forberedte seg på to ganger ti minutter med ekstraomganger, gjør landslagstrener Lena Tyriberget et klokt og ikke minst et meget viktig bytte.

Ett minutt før slutt kom Celin Bizet Ildhusøy inn for lagvenninnen Sara Kanutte Fornes. Kun minuttet etter at hun hadde kommet inn på banen, avgjorde hun hele mesterskapet.

Frankrike maktet ikke å svare, og dermed kunne det norske laget juble for turneringsseier i finske Oulo torsdag kveld. Kampen var veldig jevn og spillet bølget fram og tilbake.

Norge hadde med to lokale jenter. Julie Blakstad og Oda Herberg Brannstorph (begge Ottestad). Kaptein Julie Blakstad spilte hele finalen, mens Oda Herberg Brannstorph ble sittende på benken. Begge jentene har bidratt med meget godt spill i de kampene jentene har spilt. Oda spilte to kamper, mens kaptein Julie fikk tre kamper.

Norge slo Nederland (2-0), Tyskland (3–1) og Danmark (4–3) på sin ferd mot finalen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.