Gudbrandsdølen Dagningen skriver onsdag at så mange som 4.000 plasser fortsatt er tilgjengelige på markedet. Mens Birkebeinerrennet de siste årene ofte har vært fulltegnet i løpet av noen få hektiske minutter, har det denne gangen vært langt mindre kamp om startnumrene.

Arrangør og daglig leder i Birken AS, Jo Gunnar Ellevold, har likevel tro på fullt trøkk ute i sporet på renndagen.

- Det er ikke vanlig å sitte igjen med så mange ledige plasser, men jeg har stor tro på at vi klarer å fylle opp slik at rundt 16.000 deltakere står på startstreken 21. mars, sier han til GD.

Ellevold vil ikke utelukke at fjorårets avlysning på grunn av dårlig vær kan ha påvirket folk til å holde seg hjemme.

- Jeg har ikke spekulert noe særlig over det, men jeg antar at noen irriterte seg såpass over det at de har bestemt seg for å ikke gå denne gangen, sier han til GD.

Ellevold opplyser at arrangørene denne gangen har gjennomført tiltak som skal hindre samme uheldige situasjon som i fjor. Blant annet har man etablert en alternativ rute rundt Midtfjellet, i tilfelle dårlig vær.

Siden toppåret 2010, da hele 17.768 deltakere sto på startstreken, har antallet birkebeinere sunket jevnt hvert år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.