Halvparten av lagene i 2. divisjon avdeling 2 mener Hønefoss, som var 1. divisjons dårligste lag i fjor, har gode sjanser til å ta korteste vei tilbake til Norges nest øverste nivå denne sesongen.

Tidligere HamKam-spiller og nåværende assistenttrener i Hønefoss, Frode Birkeland, tror ikke det er realistisk for klubben fra Ringerike.

Må starte fra bunn

– Vi har ikke noe overordnet mål om å gå rett opp igjen, sier Birkeland og utdyper:

– Vi sliter økonomisk og har derfor måttet bytte ut omtrent hele laget fra i fjor. Vi har 11 nye spillere, så vi må begynne på nytt. Et greit utgangspunkt for oss blir å komme topp sju, slik at vi holder oss i divisjonen. Per nå er vi ikke mer enn en utfordrer i toppkampen.

Men Birkeland skjønner at flere motstandere peker på nettopp Hønefoss som en av favorittene, sammen med blant andre HamKam og Elverum.

– Det er naturlig når vi kommer fra 1. divisjon. Om vi hadde beholdt flere av spillerne våre ville vi gjort som Kongsvinger i fjor. Da hadde vi hatt et 1. divisjonslag i 2. divisjon, og gått rett opp igjen.

Assistenttreneren sammenligner situasjonen Hønefoss nå befinner seg i, med HamKams utgangspunkt på samme tid forrige vinter.

– Vi er på en måte der HamKam var i fjor, da de byttet ut alt. På vårt beste er vi bra, men blir nok litt for ofte helt gjennomsnittlige, sier Birkeland.

Følger med HamKam

Bergenseren som sikret Kamma-opprykk i 2003 følger fortsatt med på Briskeby-klubben. Han mener de kun var en skikkelig målscorer unna å være med helt i toppen forrige sesong.

– I fjor spilte HamKam for mange uavgjortkamper. Med en målscorer hadde de bikket flere kamper i sin favør.

Birkeland tror det kan bli spennende å følge grønnbuksene i 2016.

– De har forsterket med spillere som har levert bra i 2. divisjon tidligere, så det blir spennende å se hva «Kenta» (Kent Bergersen) får til med laget i år, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.