BODØ: 148 etter omgangen, 17.30:
Fride Berg Standerholen skyter for en plass i kongelaget. Det gjør hun et par timer etter at brodern sjokkerte hele LS med å ryke ut soleklart.
Så kom åtter'n.
Men hun er fortsatt med. Skuddene er tilbake på titallet.
Så er tiden ute,
HA-sporten sitter side om side med den nygifte søsteren.
Så kommer svaret: ett poeng unna en plass i det gjeveste selskapet, kongelaget. En 9,9 hadde sneket seg inn: - Nei, nei, sukker Berg Standerholen.
Så pakker hun kofferten, summer seg litt, reiser seg. Og smiler: - Jeg er veldig fornøyd. Det er det beste jeg har gjort i LS noen gang, sier Fride Berg Standerholen. Med 244 poeng reserverer Fride en plass på skive tre på dagens prinsesselag.
- Jeg var veldig nær for et par år siden. Det er moro å få det til nå. Jeg hadde ikke akkurat ventet det med de forberedelsene jeg hatt, fortsetter hun.

- Takk, søster

På vei bort fra standplassen strømmer det på med gratulanter. Familien venter nede på arenaen: - Jeg er veldig imponert og glad, sier Vebjørn Berg, som var langt mindre lystig et par timer tidligere. Da ble han nemlig vitne til at egne prestasjoner langt ifra stemte med forventningene og spådommene:
- Jeg er veldig skuffet. Jeg hadde faktisk trodd at jeg skulle takle dette mye bedre, sier Berg.
Også søster ble overrasket:
- Han har jo ikke skutt på fem uker, men jeg hadde trodd det skulle stemme bedre for ham. Jeg synes det er leit at det går slik med Vebjørn, forteller Fride.

- Nytter ikke

Berg konkluderer med at han ikke hadde en sjanse, slik han trodde på forhånd:
- Hadde jeg lagt 100 prosent i dette, og forberedt meg mye bedre, ville jeg vært mer bekymret. Men jeg fikk i alle fall bekreftet at ikke går å komme hit med så tynt treningsgrunnlag. Det var de to stående skuddene (sjuer og åtter) som ødelegga ordentlig, mener 31-åringen, som endte på 242 poeng.
Han lover i midlertid å ikke la LS-skuffelsen 2011 gå utover OL-drømmen 2012:
- Jeg har et opplegg for å behandle øyeskaden jeg har. Jeg må bare stole på det. Men selvfølgelig; jeg hadde trodd synet skulle være bedre allerede nå. Jeg burde ha vært mer forberedt på å ordne glass som kunne skjerme bedre mot utelyset. Det ble veldig skarpt, forteller romedølen.

- Litt bittert

Men tilbake til Fride: Hun gleder ser veldig til å legge seg ned på skive tre og kjempe om edelt metall i morgen. Prisesselaget blir en helt ny opplevelse - selv om hun naturligvis tenker på at hun virkelig kunne ha slått til....
- Klart det er litt bittert å havne utenfor kongelaget med ett poeng. Men nå tenker jeg bare å ha det gøy og gjøre så godt jeg kan i morgen. Jeg lover å gjøre så godt jeg kan for famielen, smiler Fride lurt.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.