Det var aktivitet i alle fem bakkene. Fra K70 og helt ned i K7, var det spenning helt til siste hopper satte utenfor.

Det var morsomt å følge de aller minste. Flere av dem var nesten mer opptatt om mamma og pappa var på plass i bakken.

Veldig fornøyd

Rennleder Ole-Martin Hafslund var meget godt fornøyd med helgens konkurranser.

- Vi er veldig godt fornøyd. Alt gikk slik det skal gå. Ingen stygge fall og jeg tror hopperne dro hjem med et smil om munnen, sier Hafslund.Antall hoppere har økt litt fra forrige sesong, selv om det ikke er mange.Dette rennet inngår i Region-cupen. Dette var tredje av fire konkurranser.

Slutt på lange reiser

Forbund og kretsene rundt om i landet jobber med å få konkurransene lokalt. Før i tiden reiste unger helt ned i 12-årsalderen landet rundt for å være med i konkurranser.

- Vi ville ha slutt på det. Nå legges det til rette for at hoppere i regionen hopper i distriktet. Vi kan ikke kjøre lange avstander hver eneste helg. Vi må bruke energien vår i hoppbakken, ikke sitte timevis i bil, fortsetter rennlederen.

Vi snakket med 11 år gamle Jenny Oline Strøm fra Alta IF, før hun skulle hoppe i K25.Vi lurte på om hun hadde reist helt fra Alta for å være med i Lierberget.

- Nei det har jeg ikke. Vi har flyttet til Raufoss, så det er ikke så langt. Her har jeg vært flere ganger. Det er så morsomt å hoppe langt sa jenta, før hun igjen satte uredd utenfor ovarennet i 25-metersbakken.

Flere av de yngste satt og beundret hopperne som hoppet i den største bakken.

- Vi gleder oss til vi blir litt større, for da skal vi også hoppe langt. Det ser artig ut å hoppe så langt som de store guttene gjør, sa gjengen i kor.I K40 ble det satt ny bakkerekord. 11 år gamle Eidar Johan Strøm fra Alta hoppet bakken ned og landet på 43,5 meter. Også andrehoppet hans var det klasse over. Det målte bare halvmeteren kortere.

I klasse G 2002 i K40 vant Fredrik Jevne fra Furnes med hopp på 41 og 40 meter.I K70 var Thomas Markeng fra Lensbygda best med et hopp på 75 meter. Mats Sagbakken fra Furnes ble beste lokale på tredjeplass med bestehopp på 68,5 meter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.