Etter drøye ti timer i bil fra Umeå til Lillehammer fredag, var 28 år gamle Mike Banwell på sin første trening med sine nye lagkamerater lørdag morgen. 

- Det kjennes bra. Jeg var litt preget av en lang reise i går, men det var godt å komme på is og treffe alle sammen, sier Banwell. 

Fungerte ikke i Sverige

Backen signerte torsdag , etter at han ble enig med den svenske klubben Björklöven, om å avslutte arbeidsforholdet. Det ble med 28 kamper for klubben på nivå to i Sverige. Klubben gikk hardt ut før sesongen, men har slitt og er kun fem poeng fra nedrykk. 

- Hvorfor fungerte det ikke i Sverige? 

- Først vil jeg si at jeg hadde det veldig bra i Umeå og Björklöven. Jeg var allikevel ikke fornøyd med eget spill, og det har vært vanskelig for klubben også. Derfor ble vi enige om å skilles som venner. Jeg er glad for at jeg nå er her i Lillehammer, og håper at jeg kan vise hva som bor i meg. 

Sluttspill er målet

Ute på isen var han enkel å få øye på. Med sine 188 cm og 87 kg, tilfører han noe nytt il Lillehammers backrekke. Det har også vært ønske til klubben i jakten på en forsterkning. 

- Vi trenger en som kan rydde opp bak der, sa Stein Tore Bakken etter at signeringen var klar.   

Selv er Banwell helt klar på hva slags type spiller han er. 

- Jeg er en defensiv back. Jeg liker å stå i krigen foran mål, og er ikke redd for å spille fysisk. Jeg håper at min rutine og ferdigheter kan bidra til at vi kommer oss inn i sluttspillet. Det må være målet resten av sesongen, sier Banwell, som har 68 kaper i AHL og 132 kamper i ECHL. 

Åhsberg og Rosengren usikre

Kanadieren må allikevel vente på å få sin debut i Lillehammer-trøya, og er tidligst å se i romjuls-kampen borte mot Frisk Asker, fjerde juledag. Det gir han en mulighet til å finne seg godt til rette i sin nye by. 

- Jeg har ikke fått pakket ut enda, så det må bli førsteprioritet. Etter det så får jeg se om jeg har tid til å utforske byen litt, sier Banwell med et smil. 

Fraværende på lørdagens trening var Daniel Åhsberg og Henrik Rosengren. Begge har blitt syke, og er usikre til morgendagens kamp mot Lørenskog. Dermed tynnes det ut i rekkene, spesielt på backplass hvor Aleksander Nygaard Rindal og Robin Soudsky, fremdeles er et godt stykke unna comeback. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.