Den tidligere Rosenborg-junioren var utpekt av klubbledelsen i Løten som erstatter for Erik Wettermark som hovedtrener i klubben. 

Fredag takket Balstad nei til tilbudet.

Takker klubben

- Da vi startet denne prosessen tidlig i høst så jeg på trener-jobben som veldig attraktiv og jeg har vurdert det veldig sterkt. Men utover høsten har det dukket opp andre faktorer som har gjort at jeg har bestemt meg for å takke nei til å bli Løten-trener, sier han.

- Jeg har hatt en fin høst som Løten-spiller. Vi har oppnådd klubbens mål, samtidig som jeg har hatt en familie- og jobbsituasjon som har gjort 4. divisjonsspill helt ypperlig for meg. Klubben har gjort inntrykk på meg.

Han kom til klubben i sommer, etter å ha vært kaptein for 2. divisjonsklubben Fram Larvik.

Daglig leder i Løten FK, Christer Bredesen, forteller at klubben er i gang med å se etter andre alternativer.

- Vi har flere navn på blokka. Ulrik var vårt førstevalg som hovedtrener, men vi har flere navn på blokka og kartlegger andre alternativer, sier Bredesen.

Hevet hode

Mehran Amundsen-Ansari har sagt at heller ikke han blir med klubben videre i sin rolle som sportslig leder for herresatsingen.

- Beslutningen er tatt som en helhetlig vurdering. Jeg har vært med på dette prosjektet i nesten tre år, og nå toppet det seg med både opprykk og kretsmesterskap. Jeg har bidratt med det jeg kan og lagt mye hjerte i mitt bidrag til klubben, sier Amundsen-Ansari, og legger til:

- Jeg forlater klubben med hevet hode.

Han beskriver tiden sin i Løten som nesten blottet for nedturer. Høydepunktene har derimot kommet tett som hagl.

- For meg er nok det største å få møte Vålerenga i første cuprunde for snart to år siden. Jeg gråt etter at klubben kvalifiserte seg og trakk Vålerenga, sier Amundsen-Ansari.

Løten-gutten gir seg etter å ha vært del av klubben i 15 år. Men han kommer til å fortsette med fotball.

- Jeg har ambisjoner om å fortsette med fotball. Andre klubber har meldt interesse for meg, men jeg har alltid ønsket å fullføre sesongen med Løten. Det kommer til å bli noe møtevirksomhet framover, sier han, som drømmer om å jobbe for favorittklubben Vålerenga i framtiden.

Positiv leder

Torsdag ble Løten kretsmestere etter å ha slått Ottestad i KM-finalen. Klubben har rykket opp til 3. divisjon som overlegne seriemestere i sin 4. divisjonsavdeling.

Daglig leder Bredesen er positiv selv om klubben mister flere nøkkelpersoner nå.

- Om vi får på plass en trener ganske hurtig så blir det selvsagt enklere å jobbe med spillerne også. Alle som har spilt oss opp en divisjon fortjener å fortsette i klubben, og vi er i gang med spillersamtaler allerede.

- Er du redd for å miste nøkkelspillere nå som Erik, Mehran og Ulrik blir borte?

- Dette er en hobby og jeg er sånn sett ikke redd for noe. Samtidig skjønner jeg spørsmålet, fordi vi har hatt en fin kameratgjeng i laget denne sesongen. Vi må respektere at folk tar nye og egne valg, men vi ønsker å ha med flest mulig videre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00