Sommeren 2010 hadde Lene Berg Ådlandsvik bestemt seg. Hun skulle bli best i skiskyting. Så gikk det galt, og ungjenta gikk i stedet på en real smell.
- Jeg var for ivrig på sommeren, og endte opp med å være ute av trening i tre måneder. Jeg var helt nedbrutt. Jeg så ikke noe lys i enden av tunnelen. Jeg hadde bare lyst til å trene, men det fikk jeg ikke lov til. Da ble det som en ond sirkel, forteller 18-åringen.
Kun det beste er bra nok
Lene prøvde å tenke litt større. Tenke at idretten ikke er alt, for å komme seg ut av den tunge perioden.
Skiskytteren ser på seg selv som en typisk «flink pike», og har et behov for å hele tiden ha en mestringsarena. Da det gikk tungt med idretten, fant Ådlandsvik seg en ny arena hvor hun kunne briljere litt, nemlig skolen.
Selv om ungjenta nå er tilbake for fullt med ski og gevær, holder hun fast på de gode karakterene fra NTG på Lillehammer.
Til jul kom hun hjem med en femmer, og en firer. De resterende karakterende i boka var seksere.
- Det er ikke bra nok før det er en sekser, sier sørskogbygdingen.
Prøver forskjellige ting
Lene begynte ikke å trene skiskyting før hun var i 16-årsalderen. Da hun var yngre, var det svømming som var den store idretten, og hun har flere medaljer fra aldersbestemte mesterskap. Langrenn ble etter hvert en større interesse, etterfulgt av skiskyting. Selv om det nå er skiskyting som gjelder, liker hun fortsatt å prøve nye ting.
- I sommer ble jeg spurt om jeg ville være med J/H og sykle litt, og etter hvert slengte jeg meg med på styrkeprøven. Det var gøy å konkurrere på sykkel også, og jeg tror det er viktig å tørre å variere treningsform.
Ådlandsvik har fått en pangstart på årets sesong i skiskyting, og har per dags dato den gule ledertrøya i norgescupen for junior.
- Nå kan jeg slippe skuldrene litt ned. Målet for året er NM-medalje og pallen i norgescupen sammenlagt.
Og for en jente som alltid har en liste og plan over alt hun gjør, er det kanskje litt skummelt at den eneste planen hun har nå, er å bli profesjonell skiskytter.
Uten noen plan B.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.