Onsdag ble det kjent at Therese Johaug suspenderes i to måneder av Påtalenemnda som følge av den positive dopingprøven. Samtidig opplyste Antidoping Norge at det er åpnet sak mot lege Bendiksen.

Den mangeårige landslagslegen har påtatt seg skylden for at Therese Johaug fikk i seg det forbudte stoffet clostebol. Bendiksen ga langrennsstjernen en salve mot munnsår, og det utløste den positive dopingprøven.

Påtalenemnda i Antidoping Norge har konkludert med at det er grunn til å se på om også legen har brutt dopingreglementet. Det har Bendiksen vært forberedt på.

– Jeg har i dag blitt informert om at Påtalenemnda i Antidoping Norge har besluttet at det skal foretas nærmere undersøkelser av min rolle i saken. Dette er noe jeg har vært forberedt på og har forståelse for, sier han onsdag.

– Jeg har så langt i denne prosessen vært opptatt av å opptre ryddig og redelig. Jeg har allerede forklart meg detaljert om saken, både for Antidoping Norge og under Skiforbundets pressekonferanse torsdag i forrige uke. Jeg kommer til å stille meg til disposisjon for Antidoping Norge også i tiden fremover, slik at alle sakens sider blir belyst så godt som mulig, tilføyer den avgåtte landslagslegen.
Påtalenemnda i Antidoping Norge sier følgende om beslutningen om å åpne saken mot Bendiksen.

– Vi kommer ikke utenom å vurdere om legen har brutt reglene for støttepersonell. Derfor blir det også åpnet sak mot legen. Det betyr at vi eventuelt må ta stilling til om det skal tas ut påtalebegjæring også mot ham. Dette har vi ennå ikke konkludert med, sier prosessfullmektig Niels R. Kiær til NTB.(©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00