• NM-MEDALJE: Her er Anine Lome i aksjon under junior-NM i Bergen, hvor hun tok en sterk bronsemedalje.
    FOTO: Priviat

Som første års juniorløper, og mot konkurrenter som kan være inntil tre år eldre enn seg selv, har 16 år gamle Anine Lome imponert stort.

Tirsdag blir det offentliggjort om hun er blant de seks juniorjentene som blir tatt ut til å representere Norge under junior-VM i Sveits i juli.

Dersom hun ikke får VM-plass, er det meget solide sjanser for at hun blir tatt ut til ungdoms-EM i Polen, som arrangeres helt opptil VM.

Optimistisk på egne vegne

Orienteringsforbundet har gjennomført fire kvalifiseringsløp for juniorløperne, hvor de har fått poeng ut fra plassering i konkurransene.

Ottestad-jenta er nummer tre poengmessig, og føler selv hun ligger meget godt an til å få en plass i mesterskapet.

- Ifølge uttakskriteriene, så ser det ut til at det skulle bli VM. Det er seks stykker som kommer med, og jeg ligger som nummer tre av de etter uttaksløpene. Og så står det at de kan ta inn eldre på skjønn, men sånn jeg forstår det, så er det mest sannsynlig hvis du ligger på de to siste plassene, de mest usikre, at da er du usikker. Så man skulle vel tro at når jeg ligger som nummer tre, så tror jeg at det skal bli VM. Men jeg tør på en måte ikke si det før jeg ser det, forteller Lome til HA-sporten.

Hun erkjenner at hun ville blitt overrasket dersom hun ikke kommer med til VM.

- Ja, egentlig. Jeg tror det er mange som blir det, og som kommer til å reagere på det. Etter løpet søndag, så sa de aller fleste at «nå blir det VM», og jeg turte ikke å si noe, forteller 16-åringen.

Tøff konkurransehelg

Under helgens to uttaksløp ble Lome nummer seks på mellomdistansen lørdag, mens hun klinket til og ble nummer to på søndagens langdistanse. 

Hun forteller at det var veldig tøffe konkurranser under hele helgen, i sommervarmen utenfor Oslo.

- Det var skikkelig tøft, varmt og tungt. Det var i Varingskollen, rett opp en slalåmbakke, så det var ganske tøft, forklarer hun.

Hun beskriver en eventuell VM-deltakelse som noe veldig stort.

- Det hadde vært kjempegøy. Jeg så på det som et litt urealistisk mål foran sesongen, ettersom jeg er første års junior. Men det hadde selvfølgelig vært kjempemorsomt, og det er veldig stort å komme dit, sier hun.

Ros fra landslagssjefen

Landslagssjef Sverre Waaler Kaas vil ikke avsløre om Lome blir tatt ut til VM, men han forteller at hun har imponert landslagsledelsen.

- Hun har løpt bra, og har tre pallplasseringer. Med de resultatene hun har vist, så ligger hun veldig godt an til å komme med til junior-VM, forklarer Waaler Kaas til HA-sporten.

Han beskriver Lome som et stort talent.

- Det er tydelig at hun har stort potensial, forklarer han.

Gode nok resultater

- Er det hun har vist denne sesongen bra nok til VM?

- Det hun har vist så langt er bra nok. Vi har et uttakssystem som gjør at du får en poengsum for hvert løp, og så teller de av de fire løpene, og så bruker vi den poengsummen i forhold til et uttak. Da rangerer vi de ut fra en poengsum, og så vil de 3-4 beste bli tatt ut til junior-VM, og så vil vi bruke litt skjønn i forhold til de siste plassene, sånn at det blir seks stykker til sammen i junior-VM, forklarer han.

Han er hemmelighetsfull i forhold til om Lome er blant de seks VM-utøverne, men han forteller følgende:

- De fleste har regnet ut poeng og sånn, så da kan man gjette seg til hvordan man ligger an. Hun har i hvert fall lagt inn en veldig god søknad med de løpene hun har løpt, forteller Waaler Kaas.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.