WALCHSEE: Alle snakket om én ting under gårsdagens trening i Walchsee: Hvorfor Solbakken valgte å gi Michael Rensing kapteinsbindet til fordel for lagets store profil, Lukas Podolski.
Etter treningen måtte den tidligere HamKam- og FC København-treneren stå skolerett for et stort, tysk pressekorps.
I tyske aviser spekuleres det allerede i om Solbakken ikke ser på «Poldi» som den rette lederen, og onsdagens kapteinsvraking var selvfølgelig temaet i alle papir- og nettavisene i går
Under en provisorisk pressekonferanse på treningsanlegget i alpebyen, kom spørsmålene raskt:

Sammenlignes med Tyson

- Hvem som blir lagets kaptein, er ikke avgjort ennå. Og det er dessuten heller ikke et spørsmål nå. Jeg tar valget nærmere seriestart, og da kan dere spørre meg, sa Solbakken på tysk.
FC Köln-sjefen la imidlertid diskusjonen om han vil redusere Podolskis innflytelse på laget helt død.
Mens spørsmålene om vraking kom slag i slag, valgte Solbakken heller å skryte av sin stjerne:
- Han er lagets Mike Tyson. Utrolig sterk. Og vi skal jobbe med å få brukt ham helt riktig.
Slik sett slapp Solbakken litt unna enda flere spekulasjonsoppslag på nettavisene i går. Både Das Express og Das Bild (de to største avisene) gikk over til å skrive om sammenligningen med den tidligere bokseeneren.

Takler det - på tysk

Mens HA-sporten har vært til stede i Østerrike, har Solbakken gjort rede for seg på tysk i samtlige intervjuer, slik han lovet da han ble ansatt:
- Jeg begynner å bli bedre. Det er veldig viktig i samarbeidet med den tyske pressen, sier han.
Solbakkens assistent Bård Wiggen slipper unna de fleste intervjuer og grillinger fra den massive pressedekningen rundt FC Köln.
- Ståle er rolig, og jeg tror ikke det går så innpå ham. Interessen rundt klubben er stor, og det er klart at det er utrolig press på oss, og ikke minst Ståle. Men han takler det godt, sier Wiggen til HA-sporten.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00