Som 11 åring var det ikke rare tilbudet til en gutt som drømte om amerikansk fotball.

Talent hadde han og han fikk være med spillere som var både to og tre år eldre i Hamar Ruins.

Etter nesten fire år i klubben, ble Hamar Ruins oppløst.

Klubbvenner ga seg med amerikansk fotball og begynte med annen idrett. Bare Leo fortsatte.Ville fortsette

Som 16-åring bestemte Leo seg for og ta turen over dammen. Ett år i Austin i Texas og mer satsing på amerikansk fotball ventet.

– Jeg var på en skole med rundt 2.500 elever og det var tøft å komme med på skolelaget. Vi møtte skoler som egentlig var mye bedre enn oss, men vi bet godt fra oss, sier Leo Lamin Krafft.

Etter endt skolegang gikk turen hjem til Norge og Eidsvoll 1814. Et lag som alltid har vært i toppen.

Der har han vunnet NM-U19. Senest i juli i år spilte Leo og Eidsvoll 1814 finale i NM mot Lura Bulls. Dessverre for Leo og Eidsvoll 1814, ble det tap.

110 kilo muskelmasse

Leo er en fyr som elsker og trene og han trener knallhardt.

På den 195 centimeter lange kroppen på 110 kilo er alle kiloene ren muskelmasse. Det merker også motstanderne.

Det er nemlig ikke lett å komme forbi den robuste forsvarsspilleren på banen. Han blåser vekk blokka til motstanderen og stuper inn i taklingen som skaper turnovers on touchdowns til fordel for Eidsvoll 1814.

Russland neste

Leo har prestert så bra at han nå er inne på landslaget.

– Selvfølgelig er landslaget et av mine mål. At jeg har blitt tatt ut nå, tyder på at jeg gjør ting riktig, fortsetter unggutten.

10. oktober er en dato Leo har tenkt lenge på. Da skal han spille landskamp i Russland.

– Jeg gleder meg veldig til den turen. Jeg aner ikke hvor Russland står i forhold til oss i Norge. Det jeg vet er at Russland har en superliga, men jeg vet ikke noe om kvaliteten. Uansett blir det morsomt, sier Ridabu-gutten.

Fire dager før landskampen i Russland skal Norge ha treningsleir på Prestrud-bana i Hamar.

Morsomt for Leo. For ni år siden var det en liten puslete gutt som tuslet ute på kunstgresset. 7. oktober er han tilbake. Forskjellen nå er at pjokken har blitt 195 centimeter høy og 110 kilo tung.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.