Hovedlandsrennet er det aller største i sesongen for jenter og gutter 15 år og 16 år. Derfor var det litt surt at Amalie Storlien (J16) har slitt med sykdom i fire uker i forkant av mesterskapet.

Kun tre med Fullt hus

I jenteklassen var det kun tre jenter som skjøt fullt hus. Det var Hanne Johansen fra Bossmo & Ytteren, Astrid Pettersen fra Tromsø og MjøsSkis Amalie Storlien. Det to førstnevnte ble nummer en og to.

Etter målpassering var det en meget sliten Amalie Storlien vi pratet med.

– Jeg er veldig fornøyd med skytingen. Selve langrennet følte jeg at det gikk tungt. En skulle jo tro at jeg bør disponerer kreftene godt, så lenge jeg kjenner løypene her, men slik gikk det ikke i dag, sier Amalie Storlien.

Lørdagens øvelse gikk det enda bedre. Sjuendeplass er sterke saker i dette selskapet. På de to første øvelsene har Amalie Storlien fortsatt til gode å bomme på blinkene. 20 blinker rett ned er imponerende.

De tre andre lokale jentene kom litt lenger ned på resultattavla. Nærmest kom Marte Holmen Nilssen på en 14.-plass. Gina Lagmandsveen Hjemli gikk inn til en 23.-plass på fredag og gikk inn til en sterk 11.-plass på lørdagens øvelse, og Emilie Mangset fikk en 46.-plass.

Sterk fjerdeplass

På guttesiden var det kun en løper som kom inn på topp 20-lista på fredagens øvelse. Bastian Skuttbergsveen ble beste lokale utøver. Fire bom på standplass ødela mye for unggutten.

På lørdag var det en helt annen Skutbergsveen vi fikk se. Da klinket han til med et kjempeløp og endte på en sterk fjerdeplass. Bastian kunne like godt vunnet, for med to bom var han bare 27 sekunder etter vinner Emil Streitlien fra Folldal. Bastian var tre sekunder fra andreplassen.

Odin Høie Vollum tok en 28.-plass. Også Odin fikk fire bom på standplass.

Elias Kvalevaag-Holm gikk inn til 59. plass, 3,52 minutter etter vinneren.

Fjerdemann fra Mjøsski var Even Bordal. Med hele sju bom, var løpet kjørt for Bordal.

Søndag avsluttes Hovedlandsrennet med stafetter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.