Etter salget av Luis Suárez i fjor sommer brukte Liverpool rundt 1,5 milliarder for å hente inn spillere til det som skulle bli et mulig gullag.

Slik gikk det ikke. En elendig sesong fulgte, og da det hele ble avsluttet med 1-6-tap for Stoke og 6.-plass i ligaen var det mange som lurte på om manager Rodgers fikk fortsette.

– Jeg har alltid sagt at hvis eierne vil jeg skal gå, så går jeg, sa Rodgers da.

Nordiren fikk ny tillit, og fansen får på mange måter se et nytt Liverpool når sesongen starter.

Lagets mangeårige kaptein, Steven Gerrard, har fortsatt karrieren i Los Angeles Galaxy, mens stortalentet Raheem Sterling fikk viljen sin og ble solgt til Manchester City. Rickie Lambert, som overhodet ikke tok nivået i Liverpool, gikk nylig til West Bromwich.

I tillegg tyder alt på at flopper som Mario Balotelli og Fabio Borini er ferdige på Anfield. Rodgers har også gjort store endringer i støtteapparatet sitt.

Mange nye spillere

Roberto Firmino, Danny Ings, James Milner, Nathaniel Clyne og Christian Benteke er hentet inn i sommer til nesten milliarden. Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher er imponert over overgangene.

– Ja, det er jeg. Jeg kan forstå alle kjøpene, i motsetning til i fjor, sier han til Sky Sports.

Det er knyttes spesielt stor spenning til om Benteke kan tilpasse seg Rodgers’ system, eller om han blir for stasjonær.

– Jeg vet mange tviler, men jeg tror han har kapasiteten til å klare det. Han vil også gi oss mer luftstyrke i sekstenmeteren, sier Rodgers, ifølge Liverpool Echo. Lokalavisen er blant dem som mener den kommende sesongen er bære eller briste.

– Noen må underprestere

Det første målet er å bli blant de fire beste og komme med i mesterligaen igjen, men tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp tror Chelsea, Arsenal, Manchester City og Manchester United er for sterke.

– Liverpool har kjøpt noen virkelig gode spillere, og jeg håper gamleklubben min klarer topp fire, men da er de avhengig av at en av de andre storklubbene underpresterer, sier han, ifølge Sky Sport. Liverpool sesongåpner søndag. Motstander er Stoke, og da kan de revansjere vårens 1-6-tap. Carragher mener klubben ikke har råd til en dårlig start.

– Alle trenger en god start, men mange vil følge med på Liverpool siden de har kjøpt mange nye spillere og hentet inn et nytt støtteapparat, sier han.

I søndagens kamp kan fansen også få se Divock Origi for første gang ettersom Benteke muligens ikke er helt i kampform, mens Daniel Sturridge er skadd. Spissen ble kjøpt i fjor, men ble værende på lån i Lille.

Chelsea favoritt

Chelsea er regjerende mester og kanskje den klareste gullfavoritten før Premier League sparkes i gang til helgen. José Mourinho advarer derimot mot at utfordrerne er sterkere enn sist sesong.

Chelsea ledet fra start til mål forrige sesong, og ble egentlig aldri utfordret i kampen om Premier League-gullet.

Ligatittelen ble sikret da de hadde fire kamper igjen å spille, og til slutt ble seiersmarginen åtte poeng for Mourinho og hans spillere.

Portugiseren tror ikke Chelsea får det lite lett denne sesongen.

– Det har alltid vært vanskelig å vinne kamper i England, og i år blir det enda vanskeligere. De andre lagene har blitt sterkere. De skaper en ny Premier League, og det er en innstilling jeg liker, sier Mourinho.

Costas skader kan ødelegge

Sist sesong tok Diego Costa Premier League med storm. Han scoret 20 mål på 26 kamper, men skadeproblemene ødela mye utover sesongen. 13 av målene ble scoret i 2014, mens den brasilianskfødte spanjolen bare scoret sju seriemål i 2015.

Costas skader kan blir Chelseas akilleshæl, tror Harry Redknapp.

– Chelsea kommer til å være sterke igjen denne sesongen. Det blir skummelt dersom Costa blir mye skadd. Kan de klare seg uten ham? spør den tidligere Tottenham og QPR-manageren.

Han sår tvil om Loïc Rémy og Radamel Falcao er fullgode erstattere på spissplass.

– Kanskje Falcao kan gjøre jobben. José har vist ham tillit, og er en type som løfter spillere fram. Får de det beste ut av Falcao kan de klare seg, sier han.

Falcao er hentet på lån fra Monaco, og colombianeren har mye å bevise etter den katastrofale sesongen for Manchester United i fjor. Det spissen viste i Copa America og Community Shield bar heller ikke bud om at han er på vei tilbake.

Jager Stones

Resten av troppen ser uansett svært sterk ut. Peter Cech mistet keeperplassen til Thibaut Courtois og forlot klubben i sommer. Asmir Begovic er hentet inn som ny annenkeeper, og gjør at Chelsea fremdeles har ligaens sterkeste duo i mål.

Mourinho forventer ikke å gjøre store endringer på troppen han har formet til sin egen siden returen fra Real Madrid i 2013.

– Da jeg kom tilbake hadde ikke Chelsea vunnet ligaen på noen år, og det fantastiske laget klubben hadde hatt et tiår gikk mot slutten. Vi måtte gjenoppbygge og skape et nytt lag for å prøve å vinne tittelen. Det klarte vi sist sesong, sier han til Sky Sports.

I nær framtid er det ventet at Baba Rahman kommer fra tyske Augsburg. Han skal erstatte Filipe Luís, som reiste tilbake til Atlético Madrid etter en mislykket sesong i engelsk fotball.

Chelsea skal også være svært interesserte i Everton-stopper John Stones, men Merseyside-klubben er uvillige til å selge stortalentet.

Den regjerende mesteren serieåpner mot Swansea lørdag. (©NTB)Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00