WIGAN
- Ståle? Hadde ikke hørt om ham før tirsdag, svarer en Wolves-supporteren før han ser Wolverhampton i aksjon for siste gang denne sesongen. Deres nye sjef er den første ikke britiske (inkludert Irland) manageren i klubben.
Solbakkens fjes prydet hele forsiden til lokalavisen «Express & Star» fredag morgen, med tittelen «Who are ya?» Undertittelen talte også for seg selv: «Du trenger ikke bekymre deg, vi har ikke om hørt om han vi heller!
Nesten sju sider bruker avisen på å presentere Grue-mannen som ingen i Wolverhampton har hørt om.
Ingen vet mer om den nye manageren enn det som har stått skrevet om han i lokalavisen. Solbakken starter i den nye managerjobben som et uskrevet blad, kun et år etter at han startet i Köln. Forskjellen er at det roligere i Wolverhampton. Presset kommer til å være der, men ikke like stort som i Köln.

Trengte en forandring

HA-sporten møtte en rekke Wolves-supportere, før sesongens siste kamp borte mot Wigan. Selv om klubben for lengst har rykket ned, smiler supporterne. For de har nemlig klokkertro på den nye manageren.
- Vi trengte en forandring. En utenlandsk trener er akkurat hva vi trengte. Starten vil være som en «bryllupsferie» for ham. Vi skal gjøre livet hans godt, hvis vi får trepoengere i retur. Vi stoler på han og vil gi han vår fulle støtte, sier Wolves-supporterne Clive Smith og Tony Grocoth.
- Denne sesongen har vært grusom. Mange av spillerne har ikke prestert så bra som de burde, fortsetter de.
Like bortenfor sluker de ivrigste bortesupporterne den siste «pinten» før de går på kamp. Stemningen er stor og ut runger Solbakkens navn.
- Jeg har aldri hørt om han. Men han virker som en fin fyr, sier et par supportere før de vil vite hva slags fotball Solbakken spiller.

må rykke opp

Supporterne har kun et krav: Wolverhampton må rykke rett opp igjen.
Praktfulle Molineux har blitt bygget ut for 400 millioner kroner og arbeidet med den siste tribunen går mot slutten. Hele byen er innstilt på at oppholdet i Championship kun skal bli på et år. Lite har Solbakken sagt om sin nye jobb, men i morgen presenteres han som klubbens nye manager.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00