Far Geir (52) syklet Birkebeinerrittet for 18. gang lørdag, og ble klokket inn til 3.09,15.

– De andre har nok blitt inspirert av meg. Det er moro det. Jeg syklet Birken første gangen i 1996. Jeg slang meg med noen kompiser på trening, og ble hektet.

Han klarte merket i debuten fra Rena til Lillehammer, og det la i hvert fall ingen demper på sykkelinteressen. Lørdag tok Geir Zachariassen sitt 12. merke i Birkebeinerrittet.

Kenneth (31) bor i Oslo, og Birkebeinerrittet lørdag var hans femte ritt på de fem siste helgene.

– Jeg syklet litt tidligere i forbindelse med hockeytrening. Jeg ble inspirert av Geir, og syntes det var moro. Jeg fortsatte etter at jeg flyttet til Oslo, sier Kenneth Zachariassen, som også har prøvd Fredagsbirken og ekstremutgaven Ultrabirken.

– Jeg har syklet Ultrabirken en gang, og det var veldig tungt, sier Kenneth, som tok sitt femte Birken-merke på like mange forsøk lørdag.

Sterke tider

Lørdag ble det en liten intern familieduell. Kenneth, i pulja bak, tok igjen far Geir ved Birkebeiner skistadion.

– Jeg trodde ikke det skulle gå så fort, sier Kenneth, som kom i mål på imponerende 3.04,08.

Han fortsetter:

– Da jeg passerte Sjusjøen på 2.30 skjønte jeg at det ville bli en bra tid. Jeg er veldig godt fornøyd, og dette er første gangen jeg slår faderen i Birken, sier 31-åringen.

Far Geir ble altså klokket inn til 3.09,15. Han var kjapt frampå for å gratulere eldstesønnen.

– Jeg ble veldig sliten ved Djuposet, men klarte å mobilisere, og jeg er kjempefornøyd med tida, sier Geir Zachariassen.

Så fire etapper

Mor Anne Katrine (53) syklet inn til 4.06,40. 53-åringen klarte merkekravet med god margin.

– Jeg har syklet Lillehammer-Oslo og Randsfjorden rundt i år, og synes det er veldig moro med sykling, sier Anne Katrine.

Yngstesønnen Mathias (20) debuterte i Birkebeinerrittet lørdag, og ble klokket inn til 4.15,55.

I sommer var hele familien på ferietur sammen, og der sto også sykkel på menyen.

– Vi så fire etapper i Tour de France, og det var veldig moro. Vi har snakket om en slik tur i flere år, og det var moro at vi endelig fikk det til. Alle i familien har en genuin interesse for sykkel, sier Kenneth Zachariassen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.