– Ja, det vil jeg si. Det er mer attraktivt nå enn det har vært på en god stund. Man får en bra treningsarena, en god kamparena, og så har du WANG på siden, forklarer Twiddy til HA-sporten.

At HamKam har tatt steg på spillerutvikling, er det liten tvil om.

Talentfabrikk

Denne sommeren skal seks HamKam-talenter delta på landslagssamling eller Statoils talentleir.

Ifølge Twiddy er det kun noen få Tippeliga-klubber som har med flere spillere på samlinger denne sommeren, enn hva HamKam har.

Twiddy er ikke i tvil over hva som er en medvirkende faktor til at HamKam nå får fram flere og flere talenter.

– For noen år siden tok vi litt tak i HamKam Yngres, i forhold til å ha kvalifiserte trenere litt lenger ned i systemet, sier han.

Satt ting i system

Han får støtte av Anders Langseth, daglig leder i HamKam Yngres, som forteller at det ikke er tilfeldig at det kommer opp så mange talenter nå.

– Nå tror jeg vi har satt ting litt mer i system og jobbet godt med det over en viss periode, i 3–5 år, og det ser vi kanskje fruktene av nå, forklarer Langseth.

Fra 13-årstrinnet i HamKam er trenerne ansatt av klubben, og har den nødvendige kompetansen og utdanningen som klubben mener trenerne må ha.

Samtidig har de en spillerutvikler involvert på alle alderstrinnene, fra 13 år og oppover. Viktige menn som Rolf Høgmo, Tom Jacobsen og Knut Hagen har vært viktige i arbeidet med talentene.

Stolt over resultatene

Twiddy vil ikke ta noe av æren for at HamKam nå har et såpass god yngres avdeling.

– Knut (Hagen, red.anm.) er veldig viktig, og ikke minst trenerne. Vi ansetter kompetente trenere med utdannelse, så det er ikke hvem som helst. Det er en viktig del, forklarer Twiddy.

Han tror det aldri har vært mer attraktivt for unge talenter å komme til Hamar for å utvikle seg som fotballspiller, og at klubben nå er bedre rustet til å klare å holde på sine største talenter.

– WANG og skolegang løser jo litt. Tidligere var NTG et sugerør ut, sier Langseth.

– Så lenge vi har et G16-og et G19-lag i Interkrets, har vi et godt sportslig tilbud, sier Twiddy.

– Er du stolt over hva dere har fått til med spillerutvikling?

– Ja, det er vi, smiler Twiddy.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.