HAMAR: HamKam trente helt rolig på Briskeby i går. Trener Vegard Skogheim ønsket ikke å an- strenge spillerne noe ekstra midt i en tøff kampperiode. «Skogen» har gjort marginale endringer i startoppstillingen i hele år. Kun blant de tre fremste har det vært utskiftninger de siste 11 kampene.
Kamma må helt tilbake til Bryne-kampen 8. mai for å finne en startoppstilling som ikke besto av Ivar Rønningen, Jonathan Borrajo, Oddbjørn Lie, Edmir Asani, John Anders Rise, Vegar Bjerke, Emil Dahle og Kristoffer Hagen.
Skogheim har heller ikke hatt noen grunn til å endre på laget. I løpet av de 11 kampene, er det kun Nybergsund som har gått seirende ut. 7-3-1 er Skogheims fasit.

Nærmer seg 100 prosent

Men nå kan det se ut som at den tidligere KIL-trener rokerer på midtbanen.
Truls Jevne Hagen som startet sesongen skadet, har kjempet seg tilbake og nærmer seg 100 prosent. Modølen fikk 31 minutter mot Bodø sist, og 26 minutter borte mot Nybergsund.
- Truls er aktuell fra start, sier Vegard Skogheim til HA-sporten.
Treneren ønsker ikke å gå noe nærmere inn på hvor landet ligger, men trolig er det midtbanemannen med samme etternavn, Kristoffer, som må vike, hvis Jevne Hagen, skal få prøve seg fra start.
- Jeg føler meg klar. Jeg har litt å på når det kommer til det fysiske, samtidig merket jeg forbedring mot Stange i rekruttkampen på det området mandag, sier Truls Jevne Hagen, som fikk med seg åtte 2. divisjonskamper i fjor.

Bjerke sto over treninga

Vegar Bjerke sto over fredagens trening, men skal være klar til søndagens oppgjør mot Løv-Ham. HamKams nummer sju sliter litt med baksiden av låret og Skogheim ønsker ikke å ta noen sjanser med onsdagens tomålsscorer. Mattis Nerheim som har signert kontrakt med HamKam, er meldt spillerklar og er aktuell for en plass i 18-mannstroppen.

Siste på naturgress

Løv-Ham ligger desidert sist i Adeccoligaen, med stusslige åtte poeng (trukket ett poeng).
- De kommer nok i 4-5-1 og vil ligge lavt. Vi kommer til å styre det meste, sier Skogheim, som påpeker at alle kamper er tøffe.
- Vi må være skjerpet. Det holder ikke å bare være det mot topplagene. Det er ikke bare å hente poengene, sier sjefen.
Kampen mot Løv-Ham blir den siste på naturgress på Briskeby. Det bryr «Skogen» seg lite om.
- Jeg forstår ikke hva som er så stort med det her. Vi skal jo ikke akkurat flytte, det er bare gress det er snakk om, sier Skogheim.
HA-sporten tror HamKam stiller med følgende lag i morgen (4-3-3): Ivar Rønningen - Jonathan Borrajo, Edmir Asani, Oddbjørn Lie, John Anders Rise - Truls J. Hagen, Vegar Bjerke, Emil Dahle - Niklas Tilley Solhaug, Tore Andreas Gundersen, Pål Kirkevold.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00