Ingrid Kvernvolden fra Brumunddal har lyst til å bli like god som Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen. Det er godt nytt for kvinnefotballen i Norge.

For nå har vi endelig typene på kvinnelandslaget som like gjerne nevnes som forbilder som noen av gutta. Derfor blir det også spennende å følge seertallene fra mesterskapet som starter til helga.

Hegerberg og Ronaldo

Det er fortsatt sånn at nåløyet er vesentlig trangere i toppen av internasjonal herrefotball sammenlignet med kvinnefotballen. Så trangt at Norges herrer er langt utenfor på 88. plass på Fifa-rankingen, mens det norske kvinnelandslaget er på en godkjent 11. plass.

Men langt viktigere er det at Norge nå har fått fram flere spillere av internasjonal toppkvalitet på kvinnesiden. Og de er så gode at de alene skaper blest og interesse.

Ada Hegerberg er den beste av dem alle. Med kåringer som verdens beste spiller med bildeposeringer sammen med Cristiano Ronaldo, toppscorertittel i Frankrike og vinner av Champions League, har hun fortjent hvert eneste sekund med oppmerksomhet.

Fotballkvalitetene er også ekstraordinære. En kolossalt tøff og målfarlig spiss appellerer selvsagt. I tillegg er hun ei jordnær og ærlig jente som forklarer at det eneste som nytter, er hard jobbing over mange år.

Hele familien satset

Det er ikke alle som ofrer like mye som Ada Hegerberg og hennes familie gjorde da de flyttet fra Sunndalsøra til Kolbotn for at jentene skulle ta ut potensialet på fotballbanen.

Da går du all in.

Nå høster familien av satsingen med to døtre som begge er profesjonelle spillere og sentrale på det norske landslaget.

For jentefotballen er det utrolig viktig med forbilder som Ada Hegerberg. Da ser flere at det er mulig og at proffdrømmen ikke bare er for gutta på løkka.

Og det er vel akkurat det Ingrid Kvernvolden også ser. Selv har hun tatt steget til Lillestrøm via Fart. Hvor langt hun når vil tiden vise, men det er herlig å lese at hun har lyst til å bli like god som Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen.

Flere profiler

Sistnevnte spilte også Champions League-finalen for Wolfsburg, og selv om det ble tap mot Hegerbergs Lyon, er også hun en spiller med gode ferdigheter. Dribleraidene hennes er verdt å studere. Graham Hansen har en sjelden evne til å opprettholde farten med ballen i beina.

Med klippen Maren Mjelde i midtforsvaret og solide Ingrid Hjelmseth i mål, har Norge profilene som gjør laget til en medaljeutfordrer.

På Hedmarken har vi enda flere spillere på vei opp nå. J16-landslagsspillerne Oda Brannstorph og Julie Blakstad fra Ottestad følger nok ekstra godt med når Norge EM-åpner søndag kveld mot Nederland.

Suksess i dette mesterskapet vil skape enda flere drømmer for stadig flere fotballspillende jenter.

Tyskland er den største favoritten i EM, tett fulgt av Frankrike.

Norge er sammen med England, Sverige, Nederland og Spania de heteste utfordrerne.

Men vi har profilene som kan skyte Norge helt til topps.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.