Hans Petter Nyberg i Storhamar Fotball er kjempefornøyd. I fjor var det 262 lag med i turneringen.

– Det er veldig mange klubber og lag som kommer tilbake til oss, og så har ryktet tydeligvis spredt seg, og det er positivt for oss, sier Nyberg, og fortsetter:

– Vi ser at klubber kommer med flere lag enn tidligere.

96 klubber fra ni kretser

I helga er det 96 klubber som skal spille fotball i Hamar og området rundt. De kommer fra ni forskjellige fotballkretser.

– Dette er en typisk breddeturnering, og vi ser at det er mange familier som kommer. Dette er sosialt, og ikke noe spesielt elitepreget. Vi har jobbet bevisst med dette, og det virker som om folk liker å være med i en slik type turnering. Hos oss er lagene garantert to kamper søndag også, uansett hvordan det har gått, sier Hans Petter Nyberg.

Det er som nevnt 4.000 spillere som kommer, og de skal spille 761 kamper.

– Hvordan ser du på en eventuell ytterligere økning neste år?

– Det er helt fullt på alle banene vi bruker nå. Vi er på grensen nå, for vi vil ikke at lagene skal spille altfor langt unna Hamar.

Det er 3.150 personer som skal overnatte på forskjellige skoler og barnehager, og lørdag kveld skal det serveres rundt 1.000 pizzaer, så dette er enorme greier, og totalt skal det serveres 16.000 måltider.

Mange baner

Lagene i barnefotballen skal spille i Ankerskogen (20 baner) og på Rasmussenbana. Ungdomsfotballen spiller på Gålås (to baner), Black River Park på Ridabu (to baner), Børstad, Briskeby, Rasmussen, Vangbana og Prestrud.

Storhamar Fotball engasjerer 800 frivillige i forbindelse med turneringen.

– Vi er blitt godt organiserte etter hvert, men dette er jo et løft for klubbens medlemmer. Maxiturneringen har vært den viktigste inntektskilden vår i flere år. Inntektene ligger naturlig nok mye i overnattinger og mat, sier Hans Petter Nyberg i Storhamar Fotball.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00