En mann ble tidlig pågrepet. Søndag la Politiet i Innlandet ut følgende melding på twitter: "Kongsvinger: mannen som sprayet linjedommer med pepperspray på fotballkamp i går har vedtatt forelegg på 12000 for kroppskrenkelse og ordensforstyrrelse. Utvisningssak iverksatt. Uttransporteres."

Litt senere ble denne meldingen lagt ut av politiet: "Mannen er i 20 årene fra Bosnia. Mannen har ingen tilknytning til Norge. Grunnlaget for utvisningssaken er det vedtatte forelegget."

Den meget spesielle episoden fant sted åtte minutter før slutt på Gjemselund. Mens spillet pågikk midt på banen tok en tilskuer seg uten forvarsel ned på sidelinjen. Der fikk linjedommer Skogsrud Haukåsen det som liknet rød maling sprayet i store deler av ansiktet.

Etter kampslutt bekreftet lokalt politi at assistentdommeren fikk pepperspray i ansiktet. Litt senere på kvelden ble det sagt at det var en type spray.

Fjernet det med vann

- Jeg fikk en slags spray i øyet, og jeg fikk vann for å få det vekk. Det gikk fint, og vi valgte å fortsette kampen. Jeg har det bra nå, og ser fram til neste kamp, sa Skogsrud Haukåsen til HA-sporten - via sms - lørdag kveld.

HA-sporten var i kontakt med ham igjen søndag. Han ville kommentere saken ytterligere, og ser framover. 

Kampen ble stoppet etter episoden mens Ridabu-dommeren fikk tilsyn. Han ga deretter grønt lys for å fortsette oppgjøret og fullførte kampen.

- Det er bare vondt

- Dette er nesten sjokkerende. Jeg har selvfølgelig aldri vært borte i noe sånt før, og jeg håper aldri jeg får se det igjen. Det er bare vondt, sa Kongsvinger-trener Hans Erik Eriksen til NTB etter kampslutt.

Med det ene poenget lørdag er Ranheim fortsatt ubeseiret i årets 1. divisjon. Trønderne topper tabellen tre poeng foran Bodø/Glimt.

Kongsvinger har på sin side to poeng etter fire kamper. Det gir 11.-plass på tabellen.

Tirsdag reiser Kongsvinger-gutta til Løten for å spille 1. runde i NM.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.