Kathrine Harsem tok fjerdeplassen i fotofinish og sørget for tre norske blant de fire første. Hun vant overraskende semifinaleheatet der Ingvild Flugstad Østberg ble slått ut.

Harsem vant heatet foran Heidi Weng og Østberg. Sistnevnte måtte finne seg i at hun ikke hadde gått fort nok til å gå videre på tid.

Falla ble toer bak kvalifiseringsvinner Nilsson i det første semifinaleheatet, og derfra gikk Jessica Diggins og Laurien Van Der Graaff videre på tid.

Finalen glapp for Østberg

Østberg var nest raskest i kvalifiseringen. Både hun og Falla vant sine kvartfinaleheat. Nilsson, Van Der Graaff og finske Krista Pärmäkoski var øvrige heatvinnere i kvartfinalene.

Fem av sju norske kvinner tok seg videre fra kvalifiseringen, og Silje Øyre Slind var alene om å ryke ut i kvartfinalen. Hun endte sist i sitt heat.

Ragnhild Haga og Lotta Udnæs Weng tok seg ikke til utslagsrundene. Haga ble nummer 31 i kvalifiseringen, Lotta Weng nummer 46.

Martine Ek Hagen måtte trekke seg fra Tour-deltakelse etter å ha blitt syk.

Krogh på pallen

Blant gutta gjorde Sergej Justjugov kort prosess med konkurrentene i sprintfinalen og vant Tour de Ski-åpningen. Finn Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre og fire.

Federico Pellegrino tok 2.-plassen, men var i likhet med de øvrige sjanseløs da russeren rykket vel halvveis i finalen. Justjugov var suverent best i kvalifiseringen og gjennom utslagsrundene.

Krogh ga Justjugov kamp om ledelsen første halvdel av finalen, men måtte nøye seg med å legge Sundby bak seg og ta den siste pallplassen.

Justjugov vant første semifinaleheat foran Krogh og Sundby. Den tredje norske semifinalisten Emil Iversen endte nest sist. Sundby måtte vente på siste heat, men gikk klart videre på tid sammen med franske Lucas Chanavat, som var treer i kvalifiseringen.

Kvalifiseringstoeren Pellegrino vant det andre heatet og fikk med seg canadiske Alex Harvey til finale.

Sundby og Krogh var nummer fire og seks i kvalifiseringen. De gikk i samme heat også i kvartfinalen, der de tok dobbeltseier.

Fire nordmenn røk ut

Justjugov gikk forrykende da han vant kvalifiseringen med over fire sekunder. Han vant også et knallsterkt kvartfinaleheat som omfattet fire av de fem beste i kvalifiseringen.

Didrik Tønseth var fjerde og siste nordmann i kvartfinalen. Han endte sist i et heat vunnet av canadiske Alex Harvey. Øvrige heatvinnere var britene Andrew Young og Andrew Musgrave.

Fire nordmenn ble utslått i kvalifiseringen: Niklas Dyrhaug (31.-plass), Simen Hegstad Krüger (35.-plass), Hans Christer Holund (41.-plass) og Sjur Røthe (45.-plass). Dyrhaug var 13 hundredeler for sent ute til å gå videre.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.