• IMPONERT: Landslagstrener Lars Berger er imponert over den jobben Håkon Olsrud legger ned.
    FOTO: NTB Scanpix

Tidligere landslagsløper i skiskyting, Lars Berger, er nå landslagstrener for funksjonshemmede i langrenn og skiskyting, Han er imponert over den jobben Håkon Olsrud, som konkurrerer med en stav, legger ned.

– Håkon trener mest på landslaget. I tillegg jobber han 50 prosent for å få ting til å gå rundt. Han er veldig flink til å planlegge. Det er imponerende, sier Lars Berger, og fortsetter:

– Han liker å trene mye, og det hender vi må bremse ham litt slik at det ikke blir for mye. Det gjelder særlig inn mot konkurranser. Håkons styrke er de lengste distansene. I verdenscupen i Finland er det 20 kilometer klassisk. Det er det også i VM. Det er nok hans beste distanse, sier landslagstrener Lars Berger.

Roser landslagsmiljøet

Håkon Olsrud fra Nordbygda/Løten Ski er offensiv i sesongstarten. 31-åringen konkurrerte allerede i den tradisjonelle sesongåpningen på Beitostølen. Forrige helg var det norgescup på Natrudstilen, og til helga er det nye renn på Sjusjøen.

Håkon Olsrud satser så mye det går. 31-åringen jobber altså 50 prosent. Resten av tiden går med til trening og restitusjon. Løten-gutten trener som nevnt 800 timer i året.

– Det blir ikke tid til så mye annet enn jobb og trening. Jeg trives med det, og miljøet på landslaget er veldig bra. Det er herlig trøkk. Vi har gjennomført sju samlinger i oppkjøringen, sier Håkon Olsrud, og fortsetter:

– Vi skulle gjerne vært flere, men det er nok en liten terskel for noen å satse. Det er jo mye trening, sier Olsrud, som skal gå verdenscup i Finland 9. til 16. desember.

Prikkfri oppkjøring

31-åringen forteller om en veldig bra sesongoppkjøring.

– Jeg var småsjuk i forkant av rennet på Beitostølen, men slik er det. Totalt sett har jeg hatt en prikkfri oppkjøring.

Håkon Olsrud bor ved Holmenkollen i Oslo.

– Jeg har veldig gode treningsforhold rett utenfor døra. Akkurat nå er det noen små utfordringer. Det er nemlig ikke skiføre i Oslo nå, og det er for glatt for rulleski. Derfor har jeg trent mye på rulleskimølla på Toppidrettssenteret. I tillegg løper jeg i marka, så det går helt fint, sier Håkon Olsrud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00