Deltakerantallet ved årets Landsskytterstevne i Førde har holdt seg veldig stabilt sammenlignet med antallet for ni år siden i 2008.

Men fra de største lagene i Hedmark skyttersamlag er det nedgang i antall påmeldte skyttere i år sammenlignet med tidligere år. Stange og Romedal Skytterlag har 36 påmeldte i år, mens Løiten kommer som nr. 2 med 30 påmeldte.

Lederen i Løiten skytterlag Per Egil Storsveen, sier at antallet påmeldte fra Løiten stort sett representerer det antallet som er aktive ellers i året, men at frafallet i i år skyldes at laget har en del ungdomsskyttere som føler de er for ferske til å dra på LS. Dette vil rette seg fort, og da vil antallet til LS fra Løiten fort være rundt 40, sier Storsveen.

I Stange og Romedal er situasjonen ganske lik. Torill Engevold siere de har 20 ungdomsskyttere, men det er bare fire-fem som skal til Førde. Det som skiller Stange og Romdal litt i denne sammenhengen, er at de har mange aktive veteranskyttere. De har fem påmeldte vetreraner blant sine 36. Hedmark skyttersamlag ha flest påmeldte skyttere fra Hedmark fylke. Totalt er det 368 fra Hedmark, som fordeler seg slik: Hedmark 134, Nord-Østerdal 87, Østerdal 78 og Solør 66. Oppland skyttersamlag 373 påmeldte mens, mens arrangørfylket Sogn og Fjordane topper fylkesoversikten med 559 påmelte.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00