Noen tok til tårene etter et tap, mens andre ikke brydde seg i det hele tatt. Noen rev av seg trøya etter en scoring. De hadde nok lært av stjernene på TV hvordan man feirer en scoring.

Med hele 4.000 spillere var det nok av høydepunkter.

Like blide

Vi møtte to blide Storhamar-jenter mellom alle banene i Ankerskogen. Tuva Svestad og Khabat Salim (begge 8 år) hadde akkurat fått sin første uavgjorte kamp.

– Lørdag tapte vi våre kamper, men den første i dag (søndag) spilte vi uavgjort. Vi er like blide om det blir tap eller seier, sier begge jentene.

Vi måtte jo spørre om hva som er så morsomt med slike store turneringer.

– Det er gøy å se at vi klarer å samarbeide. Så blir vi enda bedre venner, for vi er jo sammen hele helgen, sier Tuva, før de løper videre.

Tuva spiller i tillegg ishockey på Storhamar, mens Khabat spiller håndball utenom fotballen.

Det var også herlig å se noen voksne tok fair play alvorlig. I en av mange kamper vi overvar, var det en situasjon som vi likte godt. En spiller ble sparket ned bakfra til soleklart frispark. Trenerduoen på sidelinjen var raske med å få «synderen» ut av banen.

Rolig ble unggutten forklart at slik opptrer ikke en spiller i den klubben. Etter at han forsto alvoret av det han hadde gjort, fikk han spille mer.

Resten av kampen var han eksemplarisk.

Nervøse foreldre

Jo eldre spillerne var, jo mer alvor var det. Vi fikk se utrolig mange gode kamper og ikke minst gode enkeltspillere.

Nervøse foreldre turte nesten ikke å se på selve kampen. Noen gikk flere runder rundt banen og viste tegn til nervøsitet, mens andre sto og heiet og ropte positivt til sine spillere.

I noen tilfeller var det nok foreldrene som tok det mer alvorlig enn spillerne.

Ros skal alle 114 dommerne ha også. Flere av dem dømte mer enn ti kamper på to dager. Det er en fysisk prøvelse.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00