Første etappe ble avviklet i februar da 7. runde i HV-cupen ble arrangert i februar. Nå er det Løitensstevnet som står for tur, og i juni måned er Løiten arrangør av landsdelskretsstevnet for Opplandskretsen, som omfatter skyttere fra både Hedmark og Oppland.

Skyting på tre baner

Det er påmeldt hele 400 skyttere til helgens stevne og det skytes på både 100, 200 og 300 meter. Og skytingen på 300 har litt nostalgi preg og passer godt inn i et jubileumsstevne. Løiten skytterlag har holdt liv i sin gamle 300 meters bane og har etter at de fikk bygget sin 200 meter i 2000 med elektroniske skiver også vedlikeholdt 300 meteren, slik at de kan avvikle eget mesterskap på denne banen i forbindelse med de årlige Løitenstevnene. Og det er i dette mesterskapet det fortsatt konkurreres om vandrepokaler som henger igjen fra «gamle dager».

Toppskyttere møtes igjen

Blant de påmeldte til årets stevne finner vi fjorårsvinneren på 200 meter, Thomas Krågtorp fra Råde, som sikkert har lyst til å gjenta bedriften fra i fjor. Men han får hard konkurranse fra blant andre Sindre Nordvik fra Brumunddal, (som nå skyter for Løiten) og klubbkameraten Jens-Kristian Larsen, som tapte seieren mot Krågtorp i fjor.

Da lå Nordvik og Larsen på skive 1 og 2 i finalen, men begge ble forbigått av Krågtorp.

Men det er påmeldt skyttere fra hele østlandsområdet i årets stevne, og det er i hvert fall minst ti klasseførte skyttere som er gode nok til å gå til topps, enten på 200 eller 300 meter.

Og blant disse er det også flere Løiten-skyttere.

150 år

Løiten skytterlag ble etablert 22.04. 1867 og det første stevnet ble avviklet 10. juni 1867 med 61 deltakere.

I dag har laget 200 medlemmer og arrangerer hvert år flere stevner både ute og inne.

Skytterlaget har i nyere tid framstått som et av frontlagene blant idrettsprestasjonene i Løten kommune, med deltakere i både nasjonale- og internasjonale mesterskap.

Stevnene i Løiten har alltid god deltakelse og de har et godt omdømme blant skyttere fra hele landet.

Alle deltakerne i årets jubileumsstevne vil få en liten jubileumshilsen som et minne fra årets stevne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.