Orkla - Ottestad 4-0

Ottestad gikk på sitt sjuende strake tap borte mot Orkla - og det med stygge siffer.

- Vi gjør en forferdelig første omgang, der vi bruker altfor mye tid med ballen og alt går sakte. Så tar vi oss litt opp etter pause, så vi gjør en god og en dårlig omgang. Andre omgang er heller ikke sånn fryktelig god, vi taper jo begge omgangene 0-2, men vi løfter oss i hvert fall litt, oppsummerer André Brendryen etter kampen.

Null "piff og paff"

Ottestad-spissen erkjenner at tabelljumboen, som gikk på sitt 17. serietap for året, er blottet for selvtillit.

- Vi har ikke noe å spille for. Det er bare å dra opp til Trøndelag og prøve å ha det artig. Men det er ikke så artig når vi ikke får det til. Vi er et lag som har hatt mye motgang i år, og vi vet ikke helt hva vi skal gjøre for å komme oss opp igjen. Etter at nedrykket ble klart, har all piff og paff gått ut av oss, sier Brendryen, som blir med Ottestad nedover i divisjonssystemet.

- Det skal bli godt med en sesong i 4. divisjon med kortere turer og litt enklere motstand. Det skal bli godt å få litt selvtillit igjen. Vi trenger det, hele laget, sier han.

TOTAL ORKLA-dominans

For lengst nedrykksdømte Ottestad besøkte et nedrykkstruet, men formsterkt Orkla-lag. Vertene hadde fått med seg sju poeng fra de tre siste serierundene; Ottestad sto med seks nullpoengere på rappen.

Og det at Orkla var det eneste laget med selvtillit og noe å spille for, syntes fra start.

Da Erik Bjørkli Helgetun etter fire minutter ble forært en målsjanse av et slurvete Ottestad-forsvar og enkelt satte inn 1-0, hadde hjemmelaget allerede vært nære ved to anledninger.

Ottestad fortsatte i samme spor, ga bort enkle brudd på midten og tapte det som var av dueller. Drøye 20 minutter senere ga nivåforskjellen igjen tellende resultat for Orkla, da Håkon Sanden fant samme Helgetun med en fin langpasning, og Helgetun fikk lov til å ta ned ballen og trille inn sitt andre.

STYGGE SIFfer

Ottestad hevet seg noe etter sidebyttet, og da kampuret viste 56 minutter, kunne reduseringen kommet. Marcus Lasalle de Flon sto for både forarbeid og avslutning, da han driblet seg lekkert inn i Orkla-boksen, men fikk skuddet blokkert av en Orkla-forsvarer.

Med et kvarter igjen kom i stedet 3-0. Denne gangen greide Ottestad-forsvaret å stoppe Helgetuns skuddforsøk, men ikke å klarere. Ballen havnet dermed hos Espen Grøset, som nådeløst lirket den forbi Vebjørn Welløv Strandlie.

Sju minutter før slutt gjorde Erik Hægstad Johnsen 4-0 for Orkla da han kriget inn en dødball.

Neste helg reiser Ottestad til Brumunddal, før den tunge sesongen omsider tar slutt hjemme mot Tynset 27. oktober.

Ottestads lag (4-3-3): Vebjørn Welløv Strandlie - Henning Saug Lie, Mats Brenden, Rick Peo Andersen, Amund Rossvoll - Marcus Lasalle de Flon, Martin Snildal Nygård (Jardar Kokvoll fra 83.), Jonas Løkken (Isak Tørring fra 83.) - Lars Morseth Palfi (Marius Deglum fra 78.), André Brendryen, William Oliver Karlsen (Kenneth Brendryen fra 43.)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00