Melhus - Ottestad 3-1

Ottestad ledet 1-0 etter en første omgang de hadde dominert.

Etter sidebyttet gikk de gule og svarte fullstendig opp i liminga. Tre baklengsmål og offensiv kollaps gjorde at Simen Arnesens menn tapte 1-3.

- Dette var en schizofren versjon av Ottestad. Vi går fra å være glimrende og skape bøttevis med sjanser i først omgang til å se ut som livredde kyllinger i den andre, beskriver trener Arnesen etter tapet.

Arnesen og spillerne tok seg en til dels heftig, selvransakende prat i garderoben etter kampslutt, blant annet for å finne ut hvorfor Ottestad i løpet av den 15 minutter lange pausa gjennomgikk en total makeover til det verre.

Slik lyder forklaringen Arnesen kom fram til:

- Vi er uheldige og må rokere litt på en del posisjoner tidlig i andre omgang, så vi kommer i gang litt rotete. Vi sitter i pausa og prater om at Melhus vil bli mer direkte og true rommet bak forsvarerne våre, og da handler det om å stå av presset og være flinke nok til å sette ballen bak dem og pushe ut. Men den lange ballen, den kommer aldri, så vi får aldri skjøvet laget ordentlig ut. Klareringene våre er dårlige, så vi blir løpende etter. Da får vi det tøft mot et lag med masse energi og kvikke offensive spillere.

Tabelljumbo Ottestad er i dyp poengnød, og Arnesen tror laget hans vil unngå å rakne på samme måte i de åtte svært betydningsfulle kampene som gjenstår.

- Nå har vi hatt en god prat om hva som må justeres underveis neste gang. Vi er ferdige med denne typen totalprestasjoner. Vi må ligge på toppnivået vårt hele tiden; da er vi spillemessig bedre enn de fleste vi møter. Når vi senker oss ett knepp, er det dette vi produserer. Det er langt unna godt nok, konkluderer han.

Imponerte i første omgang

En halvannen time tidligere så alt så mye lysere ut for Ottestad. Elleve påskrudde gultrøyer tok tak i ballen fra start, og de kunne fått en drømmepning etter drøye fem minutter. André Brendryen fikk en god skuddmulighet til venstre i Melhus' 16-meter, men bommet regelrett på ballen.

Hedmarkingene måtte vente et kvarter til på scoringa. Da ble en corner fra Erik Hulleberg mot bakre stolpe headet mot mål, men klarert på målstreken av en Melhus-forsvarer. Et par duellseiere senere havnet ballen hos Sigurd Ertsås, som strekte vrista, hamret til på hel volley fra spiss vinkel og fikk drømmetreff. Missilen endte i lengste kryss, og Ottestad ledet 1-0.

I resten av omgangen var Ottestad nærmere tomålsledelse enn Melhus var utlikning. Christian Løvås satte først inn en svak retur fra Melhus' målvakt, men ble nektet scoring av assistentdommerens offsideflagg. Litt senere var det stress i skuddøyeblikket som nektet samme mann nettsus, da Løvås løftet ballen over fra sju meter.

Tre kjappe baklengsmål

Etter sidebyttet ble Ottestad tannløse framover og hullete bakover på banen.

1-1 kom fra Håvard Ler i det 58. minutt etter et akrobatisk Mini-innkast fra Kim Roger Laugsand. Seks minutter senere satte Petter Stadsøy Borgen trygt inn ledermålet fra straffemerket, og bare fem minutter etter 2-1-scoringa gjorde Victoire Balole Gamwanya nedturen komplett for Ottestad, da han skar inn fra høyre og satte nummer tre ned i det lengste hjørnet.

Ottestad ligger nederst på tabellen med 13 poeng og møter Levanger 2 på hjemmebane neste helg.

Ottestads lag (4-4-2): Vebjørn Welløv Strandlie - Henning Saug Lie, Mats Brenden, Kristian Aasen, Rick Peo Andersen (Jonas Løkken fra 83.) - André Brendryen, Marcus Lasalle de Flon (Lars Morseth Palfi fra 50.), Erik Hulleberg, Kenneth Brendryen - Christian Løvås (Amund Rossvoll fra 65.), Sigurd Ertsås

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.