Tillerbyen - Ottestad 4-0

Etter Ottestads stortap og Tynsets og Orklas uavgjortresultater lørdag ble det som lenge har vært sikkert, helt uomtvistelig: Gultrøyene må tilbringe neste sesong i 4. divisjon.

I løpet av 22 serierunder har Ottestad kun tatt 13 poeng, og de har ikke lenger mulighet til å ta seg forbi fire lag på tabellen - selv ikke ifølge den mest kreative teoribok.

- Vi har nok ikke fortjent så mye mer, men samtidig har vi vært uheldige i noen viktige faser av kamper. Vi har uansett erkjent at vi kommer til å rykke ned, fastslår Marcus Lasalle de Flon etter å ha tapt 0-4 for Tillerbyen.

HYLLER TRENEREN

Den trofaste midtbanemotoren, som har vært med på alle Ottestads åtte turer til Trøndelag denne sesongen, innrømmer at sesongen i 3. divisjon har vært tung. Noe av grunnen er at Ottestad fra bortekampene mot Verdal, Steinkjer, Levanger, Byåsen, Rosenborg, Melhus, Kolstad og Tillerbyen kun har fått med to poeng hjem.

Rundt regna gir det 50 reisetimer per poeng.

De Flon gir trener Arnesen æren for at Ottestad i det hele tatt har greid å fylle opp bussen før de lange reisene nordover.

- Jeg hadde ikke giddet å dra til Trondheim helg etter helg uten å få med noe hjem hvis det ikke var for coach Arnesen. Han som person og trener har bygget opp denne gruppa. Det er samholdet i gruppa som gjør at vi gidder det her. Vi har hatt god "go" i gruppa hele sesongen, selv om det har vært tungt. Uten Arnesen og samholdet han har skapt, hadde jeg ikke villet bruke så mye tid på tunge helger med bortekamper i Trondheim, sier de Flon.

Han er blant dem som allerede har bestemt seg for å fortsette i Ottestad etter nedrykket.

- Jeg håper flest mulig blir med ned. Da kan det bli bra neste år. Vi har en bra sosial gjeng, og vi tar med oss mye erfaring fra nivået om tempo og hva som skal til.

- Skal det bli deilig med litt enklere motstand i 2019?

- Jeg vet ikke om motstanden blir så mye enklere. Men det skal bli deilig med litt kortere reisevei til bortekampene, sier han.

Elendig omgang

Ottestad tapte kampen for Tillerbyen i løpet av en skrøpelig første omgang. Simen Arnesens utvalgte slet tungt med å spille seg ut av egen halvdel, traff med ytterst få pasninger, vant knapt en duell og skapte null og niks framover på banen.

Og så slapp de inn fire mål.

- Vi lykkes ikke med planen i det hele tatt og får fire drittmål imot. Vi er uenige innad i laget om hvordan vi skal bygge opp spillet, og finner ingen løsninger. Da ender det opp i mye rør, hele greia, kommenterer de Flon.

1-0 kom fra Sindre Welo etter at målvakt Vebjørn Welløv Strandlie hadde valgt å sette i gang kort, før Ottestad mistet ballen og keeperen lagde straffespark. 2-0 ble styrt inn av Andreas Druzkowski etter et innlegg fra dypet, og nummer tre kom da Espen Amandus Mathiassen utnyttet svake Ottestad-klareringer etter en corner. Det fjerde målet satt like før pause, da Welo stanget et hjørnespark rett i nettet.

På stillingen 4-0 fikk Ottestad naturlig nok mer ballkontakt etter sidebyttet.

- Da klarer vi å ta tak i kampen. Arnesen kommer inn, og da løfter vi oss veldig. Med ham på banen tør vi å ta tak i ballen. Da skaper vi flere muligheter, og det er morsommere å spille, sier de Flon.

Neste helg møter Ottestad Løten, som fortsatt kjemper om en ny sesong på nivået.

Ottestads lag (4-3-3): Vebjørn Welløv Strandlie - Henning Saug Lie, Kristian Aasen, Mats Brenden, Rick Peo Andersen - Martin Snildal Nygård, Jardar Kokvoll (Simen Arnesen fra 62.), Marcus Lasalle de Flon - Andre Brendryen (Lars Morseth Palfi fra 31.), William Oliver Karlsen (Amund Rossvoll fra 62.), Kenneth Brendryen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.