Levanger 2 - Brumunddal 2-3

Han scoret to og assisterte ett. Mikkel Gran Frankmo ble den store helten for Brumunddal da de vant 3-2 en vill fotballkamp i Levanger.

- Hele laget har gjort dette sammen. Vi viser god lagmoral i dag. Jeg er på rett sted til rett tid et par ganger, sier helten ydmykt.

I første omgang tok Dala ledelsen, før Levanger snudde kampen. I andre omgang var det Brumunddals tur til å stå for snuoperasjonen.

- Vi er utrolig uheldige i siste halvdel av første omgang. Da går marginene imot oss, og vi ligger under litt ufortjent til pause. Vi vet at vi har muligheten til å snu det, og i andre omgang gjør vi det. Da viser vi meget god moral, og det er ganske fortjent at vi tar med oss alle de tre poengene, oppsummerer Dalas tier.

Det avgjørende 3-2-målet var 100 prosent hans eget verk. Gran Frankmo var aggressiv og snappet ballen fra stopper Jonathan Lein Valberg, som trøblet med touchene, før han satte fart mot mål - mutters alene med målvakt.

- Jeg får god tid. Jeg ser med en gang at keeperen står litt feilplassert, og da er det bare å takke for maten. Den scoringen fikk jeg servert av både stopper og keeper. Det var en julegave sendt opp hit. Og det var ordentlig deilig, smiler matchvinneren, som bredsidet inn seiersmålet.

Noe som fikk seieren til å smake ekstra godt, var den lille, men høylytte gjengen Brumunddal-supportere som hadde tatt den lange turen til Levanger, og som satte stemmebåndene på spill for å støtte sine favoritter gjennom 90 minutter.

- Det er helt fantastisk og utrolig rørende at de gidder å ta turen opp hit for å støtte oss. All hyllest til dem! De hjalp til med å få opp temperaturen. Det var ganske hett på bana i store deler av kampen, og det gikk i vår favør, fordi Levanger begynte å fokusere mer på dommeren og bruken av tid. De ga oss en moralsk støtte, og det kan godt hende den støtten bikket kampen i vår favør, skryter Gran Frankmo.

Tre mål og en straffebom

Etter en sjansefattig halvdel av første omgang begynte ting å skje. Mathias Pedersen Aasand utfordret ute til venstre og fant Eivind Strand Osmo med et presist innlegg. Strand Osmos avslutning traff innsiden av stolpen, og ballen trillet langs målstreken, før en våken Gran Frankmo dukket opp og kriget den inn i kassa.

Etter 33 minutter kom responsen fra Levanger 2. Vertene fikk frispark på 20 meter, og Solomon Duah skrudde ballen elegant forbi muren og en resignert Joachim Svendsberget i Dala-kassa.

Like etter 1-1-målet fikk Christoffer Heier Solbakken sjansen til å gi Brumunddal ledelsen fra straffemerket. Hauk Andreas Fossen hadde blitt revet ned i boksen, men til ingen nytte. Visekapteinens forsøk traff nemlig stolpen.

Levangers rekrutter kontret etter straffesparket, og Duah løp fra Sverre Valset, som vikarierte for Rune Pettersen i midtforsvaret. Svendsberget hindret scoring med en god redning.

Like etter viste Svendsberget seg viktig igjen, da han sideforflyttet seg lynhurtig og stengte korthjørnet etter et lavt innlegg som gikk tvers igjennom Dala-boksen.

Rett før pause ble imidlertid sisteskansen overlistet. Igjen fant Levanger 2 rom bak Dala-forsvaret. Keeperen kom fint ut og bokset, men ballen havnet ute til venstre, og den påfølgende ballen inn foran målet ble elegant skrudd inn av Martin Vamnes Enge.

Brumunddal snudde

Etter pause tok Brumunddal opp jakten på hjemmelaget, og både Fossen, Heier Solbakken, Gran Frankmo og Kristian Bessesen fikk raskt hver sin sjanse til å føre Dala à jour. Aller nærmest kom sistnevnte, som skrudde et frispark i krysstanga. 

Like etter måtte Svendsberget igjen i aksjon, da han stoppet en Mats Guddingsmo som hadde hav av tid og rom til å skyte fra ti meter.

Så satt scoringen i stedet i motsatt mål. Gran Frankmo utfordret ute til venstre og smekket ballen inn på bakre stolpe, der Fossen skled inn 2-2.

Dala presset på for mer, og seks minutter før full tid ble snuoperasjonen fullført. Gran Frankmo snappet ballen fra en ukonsentrert stopper Lein Valberg, kom helt alene med keeper og kontrollerte inn 3-2 for Dala.

Brumunddals lag (4-3-3): Joachim Svendsberget - Eivind Strand Osmo, Svere Valset, Anders Ludvigsen, Kristian Bessesen - Mahad Abdi Abdillahi (Jørgen Nybu fra 82.), Christoffer Heier Solbakken (Christian Høgset fra 90.), Mikkel Gran Frankmo - Fredrik Haave Andersen (Martin Vik Gregor fra 86.), Hauk Andreas Fossen, Mathias Pedersen Aasand.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00