Kolstad - Brumunddal 2-2

Brumunddal raste mot dommer Pål Jakobsen gjentatte ganger i andre omgang.

Først mente Dala-spillerne at Erlend Tolnes Sørhøy, som sørget for 2-2 med sin scoring i det 74. minutt, var i offside.

- Fra min posisjon på midtbana ser det ut som han er klart på innsida, sier spillende assistenttrener Christoffer Heier Solbakken.

Videre fikk Anders Ludvigsen to gule kort på fire minutter - det første for å ha kjeftet på dommer Jakobsen, det andre for å kaste bort ballen før et Kolstad-frispark.

Så, sekunder før slutt, gikk Mikkel Gran Frankmo ned i 16-metersfeltet etter å ha vært i kontakt med en Kolstad-spiller. Gran Frankmo selv ble liggende, mens Heier Solbakken, kaptein Rune Pettersen og spydspiss Valentin Blaka omringet mannen i sort og ropte på straffe.

- Jeg kan ikke skjønne annet enn at Mikkel blir tråkket på da han spiller fra seg ballen. Og da kan jeg ikke skjønne annet enn at det skal være straffespark. Jeg vet ikke hvorfor forsvarsspilleren gjør det, men han gjør det, så da har dommeren egentlig ikke noe valg, sier Heier Solbakken.

- Vi må selvfølgelig fokusere på oss selv, men det er surt når det er så åpenbart at det skal være straffe, sier veteranen.

Utelukker ikke forseelse

Etter at gemyttene har roet seg, viser dommer Jakobsen forståelse for Brumunddal-spillernes frustrasjon.

- Det skjer noe inne i feltet etter at ballen har blitt spilt bort. Da har både jeg og assistenten flyttet blikket etter ballen. Jeg kan ikke utelukke at det skjedde noe som skulle gitt straffespark, men jeg kan ikke blåse når jeg ikke ser situasjonen, sier han.

Brumunddal våknet

Brumunddal åpnet kampen like passivt og planløst som de har åpnet sesongen, og etter 18 minutter kom nok en kalddusj. Lars Petter Homstad fikk hav av rom foran Brumunddal-målet og banket inn 1-0.

Ti minutter senere vekket Valentin Blaka Brumunddal. Den tidligere HamKam-spissen vendte av en forsvarer på Kolstads halvdel, utfordret mot målet og trillet inn utlikningen.

Blaka fortsatte å gjøre det vrient å være Kolstad-forsvarer utover i omgangen, og han var igjen sentral da Brumunddal tok ledelsen seks minutter før pause. Keeper måtte gi retur på Blakas gode avslutning, og ballen havnet hos Rune Pettersen, som hamret inn 2-1 med en uvanlig vakker volley.

- Mellomfornøyd

Et kvarter før slutt sørget Erlend Tolnes Sørhøy for poengdeling, da han snek seg inn bak Brumunddal-forsvaret og gjorde 2-2.

Dala-sjef Vemund Brekke Skard er passe tilfreds etter uavgjortkampen.

- Jeg er mellomfornøyd. Vi kunne ha tapt, men det er ergerlig at vi ikke får med oss tre poeng når vi leder så lenge. Vi er gode i perioder, så vi tar steg framover på enkelte områder, men når vi skal kontrollere kampen i andre omgang, klarer vi ikke det, oppsummerer han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.