Tidlig på åttitallet var det noen som begynte og kaste frisbee i Ankerskogen. En av de var Rune Sveum, som i dag er drivkraften i klubben.

30 år etter, er klubben mer enn oppegående. 

- I Ankerskogen har vi fått til en glimrende bane. Vi startet i 1986 med ni kurver. Så ble det 18 kurver. I dag har vi hele 27 kurver rundt i Ankerskogen. Det er en meget krevende løype, men det skremmer ikke vekk spillere. Bare på en trening denne måneden, kom det rundt 100 personer som ville spille, sier Rune Sveum.

På en uke er det innom rundt 600 personer som går ei runde eller flere. I perioder er det kø rundt kurvene.

- Vi skulle gjerne hatt en bane til for å avlaste Ankerskogen. Til tider er det så mange som vil prøve seg, at det fort blir kø rundt kurvene, fortsetter ildsjelen.

Til å feire 30-årsdagen kom det 14 spillere som ville spille og være med på feiringen.

To av de aller ivrigste på søndagsmorgenen var juniornorgesmester Kasper Skovli og norgesmester i spyd Håkon Kveseth.

To spillere som er blant de beste og de to som kaster lengst. Friebeen (disken) flyver imponerende langt når Kveseth og Skovli varmer opp.

- Med den rette disken, kaster vi rundt 170 meter. Kasper med lange armer og en imponerende teknikk. Jeg bruker mer muskelkraft, men vi kaster langt begge to, sier Kveseth.

Senere i sommer (20 august) spilles siste konkurranse i norgescupen i Ankerskogen.

Da kommer hele eliten i Norge. 

 Vi kan ta i mot 144 utøvere, flere kan vi ikke ta. Morsomt at vi fikk siste runde i norgescupen, for da blir det gjort stas på vinnere med flere.

Frisbee-golf er en idrett som alle kan være med på. På en runde med 27 kurver, bruker en rundt tre timer. Håkon Kveseth har gått med skritteller  og fått vite hvor langt en går på en slik runde.

- Dette er fin trim for de aller fleste. Jeg går rundt sju til åtte kilometer på en runde, så litt trim blir det da, sier Kveseth før han starter søndagens turneringen til bursdagsbarnet Hamar Frisbbe Club.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.