Dermed kan Orion-gutten kalle seg Norges raskeste mann – sammen med Jaysuma Saidy Ndure.

Ndure løp nemlig distansen i Florø lørdag – på nøyaktig samme tid.

– Det var et bra løp, men det var ikke full klaff, sier Orion-sprinteren.

landskamp neste

Etter planen skulle lørdagens løp være den siste 60-meteren for Quarcoo denne innendørssesongen.

Men nå tyder alt på at det blir nordisk landskamp i svenske Växjö til helga.

– Det ligger an til en Sverige-tur ja, sier Quarcoo, og fortsetter:

– Innendørssesongen har vært en stor bonus. Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle løpe så fort. 60 meter er fin trening for 100 meter også. Starten og akselerasjonen ligner. Dette var en stor opptur, og gir viktig sjøltillit, sier Jonathan Quarcoo.

Han har lagt om treningen litt fram mot denne sesongen.

– Jeg har trent mer styrke og spenst foran denne sesongen. Det er blitt veldig mange spensthopp sammen med Øystein Klareng, sier Quarcoo.

200 meter i EM er målet

Målet for utendørssesongen er helt klart:

– Det er 200 meter i senior-EM i Nederland som er det store målet.

Kravet er 20,95. Persen til Quarcoo er 21,08. På 100 meter er EM-kravet 10,38. Orion-sprinteren har en pers på 10,52.

– Begge kravene er mulig, men 200 meter er førsteprioritet.

Team Kåshagen raske

Modølen Mauritz Kåshagen banket også til i Bærum. Han vant 200 meter på imponerende 21,36. Det er klar ny pers. Carl Emil Kåshagen fikk 21,57 på delt tredjeplass. Det betyr trolig at Carl Emil er aktuell for laget på 4 x 200 meter i landskampen. Mauritz konsentrerer seg trolig om 400 meter i Sverige.

Sterkt av kristiansen

Tonje Fjellet Kristiansen fra Orion satte også på turboen i Bærum idrettspark lørdag. Hun løp 60-meteren på 7,78. Det er ny kretsrekord for senior. Klubbvenninne Ingrid Storlien satte pers med 7,87 på den samme distansen. De ble henholdsvis nummer to og tre i J17.

Tonje Fjellet Kristiansen vant 200 meter på imponerende 24,52 søndag. Det er ni hundredeler bedre enn utendørspersen, og femte beste tid i Europa for jenter under 18 år. Storlien ble nummer tre søndag med 25,41.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.