Andreas Mikkelsen tror samarbeidet med ny kartleser må få tid til å sette seg, men håper sesongens første rundeseier kan komme allerede i Rally Sverige i februar.

– Jeg føler meg veldig klar for ny sesong. Det er klart at det kommer til å ta tid å vende seg til ny kartleser, så vi kommer nok ikke til å levere med en gang, men vi har store forventninger, sier Mikkelsen til NTB.

Rokering av kartlesere

Både Andreas Mikkelsen og Mads Østberg stiller med nye kartlesere etter at det ble en skikkelig rokering hos de norske førerne i desember.

Det hele startet med at Jonas Andersson valgte å forlate Østberg til fordel for Pontus Tidemand. Det førte til at Østberg hentet Ola Fløene, som var Mikkelsens kartleser. Dermed ble 26 år gamle Anders Jæger Mikkelsens nye kartleser, ett år tidligere enn planlagt.

– Da Ola valgte å gå til Østberg ble planen fremskyndet. Det skjedde mye på en gang, men jeg tror det ble bra for alle parter. Jeg har jobbet med Anders i to og et halvt år og tror han kan gjøre en kjempejobb fra starten av, sier Mikkelsen.

tilbake hos Ford

Mads Østberg stiller med både ny kartleser og nytt team etter at Citroën valgte å ta en pause fra rally-VM. Han har kjørt for Ford tidligere og føler at han nå blir satset på.

– Jeg kjenner Ola godt fra før, og vi vet begge hva vi går til. Jeg føler vi har forberedt oss godt, så jeg gleder meg veldig, sier Østberg til NTB.

Forrige sesong endte 28-åringen på 4.-plass i VM-sammendraget.

– Vi har en ambisjon om å komme på pallen sammenlagt. Nøkkelen blir forberedelser og testing, også er det selvfølgelig viktig at bil og team fungerer som det skal.

I likhet med Mikkelsen er ikke Østberg i tvil om hva han ser mest fram til.

– Det er vanskelig å ikke tenke på Rally Sverige allerede nå, det er alltid en «høydare».

I årets sesong prioriteres 26-åringen Andreas Mikkelsen  for første gang på lik linje med Jari-Matti Latvala og Sébastien Ogier i Volkswagen Motorsport-teamet.

– Nå har jeg fått såpass mye erfaring at jeg har blitt flyttet opp. Det betyr at jeg får kjøre mer, noe som øker sjansene mine, sier Mikkelsen.

De to siste sesongene har Mikkelsen tatt VM-bronse, og i fjor kom den første VM-rundeseieren da han vant i Spania. Nå er målet å komme enda nærmere Sebastien Ogier, franskmannen som har vunnet sammendraget de siste tre sesongene.

– I år vil jeg øke farten litt og samtidig beholde stabiliteten min. Det er det som skal til. Kjøre litt fortere uten å gjøre feil. Bygger jeg på erfaringen min er alt mulig, sier Mikkelsen.

– Skal klinke til i Sverige

26-åringen trekker fram VM-rundene i Sverige, Argentina og Mexico som gode muligheter. I tillegg tror han det nye løpet i Kina kan passe ham bra.

Torsdag begynner mesterskapet i fjellene i Monte Carlo, en runde Mikkelsen ser på som en ren innkjøring med sin nye kartleser. 11. februar kjøres Rally Sverige.

– Da er vi på hjemmebane, og da skal vi klinke til.

Dette er VM

* 21.-24. januar: Rally Monte Carlo (asfalt/is)

* 11.-14. februar: Rally Sverige (snø)

* 3.-6. mars: Rally Mexico (grus)

* 21.-24. april: Rally Argentina (grus)

* 19.-22. mai: Rally Portugal (grus)

* 09.-12. juni: Rally Italia – Sardinia (grus)

* 1.-3. juli: Rally Polen (grus)

* 28.-31. juli: Rally Finland (grus)

* 18.-21. august: Rally Tyskland (asfalt)

* 8.-11. september: Rally Kina (asfalt)

* 29. september-2. oktober: Rally Frankrike – Korsika (asfalt)

* 13.-16. oktober: Rally Spania (grus/asfalt)

* 27.-30. oktober: Rally Storbritannia (grus)

* 17.-11. september: Rally Australia (grus) (©NTB)

Eivind.Brennhovd.Holth@ntb.noKommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00